15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Deseta svetovno znana konferenca o zdravstvenem turizmu bo tudi letos oktobra v Crikvenici na Hrvaškem

Piše: C. R.

Jubilejna, 10. izvedba ene najprestižnejših konferenc zdravstvenega turizma, Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT), bo tudi letos gostila sedemnajst svetovnih strokovnjakov s področja medicine, turizma, marketinga in destinacijskega brandinga.

Relevantne teme, odlični predavatelji in razprava o svetovnih trendih v zdravstvenem turizmu – vse to vas čaka 20. in 21. oktobra 2022 na eni največjih konferenc v regiji. Konferenca bo potekala v hibridni obliki – hkrati v hotelu Omorika v Crikvenici in prek spletne platforme.

Konferenca ima štiri sklope

Konferenca je razdeljena na štiri sklope z naslednjimi imeni: Novo, novejše in najnovejše v zdravstvenem turizmu, Zdravje in zdravstvena industrija: investicije in razvoj, Zdravstveni turizem in pričakovanja pacientov ter Naravni zdravilni dejavniki in zdravstveni turizem. Nekatere od tem letošnjega programa so strategije tržnega pozicioniranja ustanov in organizacij v zdravstvenem turizmu, spremenjena izkušnja pacientov po pandemiji, zavarovanje v zdravstvenem turizmu, zasebne investicije v zdravstvenem turizmu, podjetništvo v zdravstvu in digitalni marketing v zdravstvenem turizmu. Govorili bodo tudi o zdravstvenem turizmu in športni rehabilitaciji, potekali pa bosta tudi dve delavnici na temo kariernega razvoja v zdravstvenem turizmu, vloge storitev za stranke ter medkulturnega usposabljanja in usposabljanja o vedenju invalidov.

Konference se bosta med drugim udeležili ustanoviteljica in predsednica Medical Tourism Training Elizabeth Ziemba in svetovalka v zdravstvenem turizmu, za katero je to že četrti nastop na konferenci CIHT. Vrhunski svetovni strokovnjak za blagovno znamko in vedenje strank Ilan Geva, predsednik Ilan Geva & Friends Inc. in direktor strategije ter direktor ameriške pisarne pri Vmarsh Healthcare, bosta tudi govorila na konferenci. S Klinike Cleveland bosta Maria Jukic in dr. Mario Škugor govorila o zdravstvenem turizmu z vidika odnosa med zdravstveno ustanovo in bolnikom – kako mu zagotoviti najboljšo zdravstveno oskrbo in kakovostno okrevanje.

Predavatelji bodo pogledali tudi prednosti pravilne komunikacije v fazi prodaje. Da bi pokazali, kako doseči zadovoljivo raven komunikacije z mednarodnimi strankami, bodo agencijam in klinikam, ki tekmujejo na trgu zdravstvenega turizma, predstavili koristne nasvete, ki vključujejo glavne vidike učinkovite komunikacije, pomagajo prepričati pacienta, da uporabi ponujeno storitev, in omogočiti, da pacient, ki se vrača, v prihodnje uporablja ponujeno storitev.

Glede na to, da je eden od organizatorjev konference Grozd zdravstvenega turizma Kvarner, bo govor tudi o povezovanju in izrabljanju prednosti destinacije. Udeleženci se bodo naučili uspešno združevati in pripravljati konkurenčne produkte, ki bodo sledili svetovnim trendom, a se še vedno naslanjali na regionalno tradicijo, naravne danosti in značilnosti lokalne destinacije.

Dr. Mario Škugor je endokrinolog na Kliniki Cleveland in direktor izobraževanja na inštitutu te klinike. (Foto: Klaster Kvarner)

Tradicija zdravstvenega turizma

Zadnji sklop predavanj konference CIHT bo namenjen naravnim zdravilnim učinkovinam. Zakaj? Prav zato, ker konferenca poteka v Crikvenici, crikveniška riviera pa je že v 19. stoletju med prvimi na Hrvaškem gojila tradicijo zdravstvenega turizma. Slikovita turistična mesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo in Selce so del crikveniške riviere, destinacije na Kvarnerju z večstoletno tradicijo zdraviliškega turizma. Dragocena kulturna in zgodovinska dediščina, zanimivi športni, rekreacijski, zabavni in gastronomski programi ter raznolikost naravne krajine, od morske obale prek zelenega zaledja bližnjega Vinodola do celinskega gozdnatega območja, delajo to riviero posebno in privlačno turistično destinacijo. Zdrava, blaga in ugodna sredozemska klima in mikroklima, čist zrak in morje ter intenzivni vonji zdravilnih sredozemskih zelišč, kot so lovor, rožmarin in žajbelj, so bili tukaj že od antičnih časov glavni viri zdravja. Leta 1906 je bila Crikvenica uradno razglašena za klimatsko zdravilišče in morsko letovišče, danes pa ima številne visokokakovostne zdravstvene ustanove z dolgoletno tradicijo. Obiskovalci lahko spoznajo in izkusijo različne alternativne vire in metode zdravljenja ali pa se sprostijo ter uživajo v ponudbi centrov dobrega počutja in lepotnih tretmajih v hotelih in salonih.

Kot vsako leto bo ob koncu prvega dne programa organizirano primerno druženje z večerjo, da bodo udeleženci na lokaciji v celoti izkoristili možnost mreženja, se med seboj povezali in navezali nove poslovne stike ter sodelovanje. Slavnostno večerjo bo letos prvič spremljala podelitev priznanj ustanovam za njihov prispevek k razvoju zdravstvenega turizma na Hrvaškem, državi z dolgoletno tradicijo zagotavljanja zdravstvenih storitev, predvsem zaradi ugodne klime, naravnih zdravilnih dejavnikov in velikega števila uspešnih zdravstvenih ustanov.

Več kot 120 uglednih strokovnjakov

Vsako leto se konference udeleži več kot 120 uglednih udeležencev z vsega sveta in tujih strokovnjakov s področja zdravstvenega turizma, ki so na vodilnih položajih znanih zdravstveno-turističnih ustanov in prihajajo iz držav, kot so ZDA, Ukrajina, Velika Britanija, Kitajska, Malezija, Nemčija, Poljska, Slovaška, Slovenija in Hrvaška. Devete konference CIHT, ki je potekala v hibridni obliki, se je udeležilo 120 udeležencev on-site in online iz 55 držav.

Devete konference CIHT, ki je potekala v hibridni obliki, se je udeležilo 120 udeležencev on-site in online iz 55 držav. (Foto: Klaster Kvarner)

V desetih letih svojega obstoja se je konferenca uveljavila kot relevantna konferenca zdravstvenega turizma v regiji, njen pomen pa hkrati mednarodno predstavlja Kvarner in celotno Hrvaško kot zaželeno destinacijo za to vrsto turizma.

Jubilejna, 10. konferenca CIHT je plod dela in sodelovanja štirih ključnih organizacij zdravstvenega turizma v Kvarnerju: Turistične skupnosti mesta Crikvenica in Grozda zdravstvenega turizma Kvarnerja kot organizatorja ter Thalassotherapije Crikvenica in Poliklinike Terme Selce kot soorganizatorja.

Pomen CIHT so prepoznali številni. Generalni pokrovitelj 10. konference CIHT je Jadran-galenski laboratorij, d. d., svetovno uspešno in prepoznavno hrvaško farmacevtsko podjetje. Konferenco tako kot v preteklih letih podpira Ministrstvo Republike Hrvaške za turizem in šport, ki je pomembno prispevalo k organizaciji letošnje hibridne konference. Konferenco podpirajo tudi Ministrstvo RH za zdravje, Primorsko-goranska županija, Hrvaška turistična skupnost, Turistična skupnost Kvarnerja in Hrvaška gospodarska zbornica.

Branding, marketing, zdravje, turizem – vse to so teme, ki bodo prevladovale na letošnjem srečanju.

Prijave na konferenco so obvezne, udeležite se je lahko na lokaciji v Hotelu Omorika ali prek spleta.

Spletna udeležba je brezplačna, kotizacija za udeležbo na kraju samem pa znaša 100,00 EUR. Kotizacija vključuje dve kosili, tri odmore za kavo, udeležbo na gala večerji in dodatne aktivnosti, ki bodo primerno sklenile konferenco.

Več informacij najdete na www.ciht.com.hr.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine