8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Danes se začenja mednarodni festival mladih Mladifest v Medžugorju

V zadnjem času se Medžugorje skoraj redno pojavlja v medijih, tudi zaradi prihoda škofa Henryka Hoserja, ki je kot odposlanec Svetega sedeža prevzel pastoralno skrb za Medžugorje.

 

Z današnjim dnem pa se v Medžugorju začenja šest dni trajajoče mednarodno srečanje mladih, ki vsako leto poteka med prvim in šestim avgustom. Z večernim romarskim programom se bodo predstavile skupine iz sodelujočih držav, nato pa sledi slovesna sveta maša na zunanjem oltarju.

Letošnji festival mladih ima geslo »Živeti od Božje besede«, s festivalom pa je že konec osemdesetih let začel pokojni pater Slavko Barbarić, ki je s svojim delom močno zaznamoval Medžugorje. Po večerni otvoritvi bo od jutri do nedelje vsak dan potekal dnevni program, ki se bo jutri začel že v zgodnjih jutranjih urah na Crnici z molitvijo rožnega venca. Sicer pa bo program s katehezami in pričevanji potekal tako dopoldne (razen v nedeljo) kot popoldne. Festival se bo zaključil v ponedeljek, 6. avgusta, na praznik Jezusovega spremenjenja na gori, z mašo na vrhu Križevca, ki se bo začela že ob petih zjutraj.

Festivala se sicer udeležuje tudi več romarskih skupin iz Slovenije. Iz Medžugorja bo potekal tudi videoprenos, ki ga bo mogoče spremljati prek interneta, program bo prenašal tudi radio Mir Medžugorje, ki ga je mogoče prek kabelskih sistemov ter interneta poslušati tudi v Sloveniji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine