10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Danes je vesel dan! Na praznik apostolov Petra in Pavla je slovenska Cerkev dobila dva nova duhovnika: Blaža Zorka in Klemena Gartnerja. Naj ju Bog blagoslavlja na njuni poti.

Piše: Družina

»Tukaj sem!« S tem vzklikom je do danes še diakon Blaž Zorko v polni ljubljanski stolnici sv. Nikolaja potrdil svojo odločitev, da želi slediti Gospodu. Na praznik apostolov Petra in Pavla ga je namreč ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore ob prisotnosti apostolskega nuncija v Sloveniji, obeh ljubljanskih pomožnih škofov ter številnih duhovnikov, redovnikov in redovnic ter vernikov posvetil v duhovnika.

Nadškof Zore je v pridigi najprej pozdravil in se zahvalil vsem, ki so novomašnika Blaža spremljali na poti zorenja duhovniškega poklica, še zlasti mami in očetu novomašnika. »Zahvaljujem se jima, da sta sodelovala z Božjo voljo in sprejemala Božje ponudbe, da se moremo danes veseliti novomašnika. Prav tako pozdravljam njegovi sestri in brata. Skupaj ste se učili živeti kot družina in skupaj ste se oblikovali v človeških in krščanskih krepostih.«

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine