2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Danes dež, v prihodnjih dneh pa lahko pričakujemo sneg

 Za danes se napoveduje pretežno oblačno vreme, občasno še padavine, deloma plohe. “Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo še padavine, deloma plohe,” pišejo pri Agenciji za okolje.

“Popoldne bo dež večinoma ponehal, oblačnost se bo ponekod trgala. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 6, drugje od 9 do 13, ob morju do 16 stopinj Celzija.” Ponoči se bo po napovedih Arsa deloma razjasnilo, jutri zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. “Čez dan bo zmerno oblačno z nekaj sonca, več oblačnosti bo v hribovitih krajih na zahodu,” pišejo pri Arsu.

“Zapihal bo šibak jugozahodnik. Najnižje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 15 stopinj Celzija.” V soboto bo na Primorskem in v Pomurju precej sončno. “Drugod bo dopoldne še nekaj dežja, ki bo popoldne ponehal, oblačnost se bo trgala,” napovedujejo pri Arsu. “Ohladilo se bo. V nedeljo se bo pooblačilo, na zahodu se bodo popoldne začele pojavljati padavine.”

ARSO Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje s frontalnim valom. Z jugozahodnikom priteka k nam vlažen in nekoliko hladnejši zrak. Od 1. do 6. decembra Naši kraji bodo po napovedih Arsa sprva pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad zahodnim Sredozemljem, ki se bo v drugem delu tedna pomaknilo nad južni Balkan in oslabelo. “V nedeljo se bo pooblačilo, padavine se bodo od zahoda širile nad vso državo in se v noči na ponedeljek in v ponedeljek okrepile,” pišejo pri Arsu.

“Meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. V torek bo še možno rahlo sneženje, v drugi polovici prihodnjega tedna pa bo predvidoma suho in hladno vreme.” Kdaj in kje lahko pričakujemo sneg? Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved opominja, da se v nedeljo začne meteorološka zima. “Pred nami je zelo zanimiv december,” pa pišejo na Ciklon.si.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine