16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Čudež na Dolenjskem: Marijin kip ostal nepoškodovan

Piše: Moja Dolenjska

Nedavno se je v kapelico v Temenici pri Ivančni Gorici zaletela cisterna in jo povsem porušila. A Marijin kip, ki je stal v sredini kapelice, je ostal povsem nepoškodovan. Domači župnik Izidor Grošelj (župnija Šentvid pri Stični) je prepričan, da je to še en dokaz obstoja Boga, poročajo Slovenske novice.

Kot so povedali domačini, se je vse zgodilo v eni minuti. Traktorist je po cesti peljal gnojnico. Med vožnjo se je srečal z enim od avtom, ob tem se je umikal, cisterna, ki je bila napol napolnjena z gnojnico, pa se je prevrnila in priletela v kapelico. To je povsem porušilo, medtem ko je kip Marije, ki je stal v njeni sredini, ostal povsem nepoškodovan. Brez poškodb jo je odnesel tudi križ z Jezusom Kristusom, ki je bil v lini. Ob nesreči tudi ni bil nihče poškodovan.

“Bog je! Da se je tako končalo, je velika sreča in veliko znamenje. Si predstavljate, da bi bil tam še kak avto ali pa otrok, to bi bila velika tragedija,” je ob pogledu na kapelico povedal domači župnik Izidor Grošelj. Le tako si je lahko pojasnil, kako je mogoče, da je ob večtonski traktorski cisterni, ki je priletela v kapelico, kip Device Marije ostal povsem nepoškodovan, niti premaknil se ni. S tem, da sta tako zid kot omet povsem klonila pod udarcem in težo, je poročal časopis.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine