23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

COLGATE® z inovacijo na trgu zobne paste

Colgate je predstavil novo zobno pasto imenovano “Smile for good”, prvo v svojem porfelju, ki vsebuje minimalno število sestavin, njeno tubo pa je po uporabi mogoče po reciklirati, je zapisano v sporočilu za javnost.

 

V luči doseganja cilja: 100 % reciklirane embalaže do leta 2025, je Colgate predstavil inovacijo na trgu zobne paste: Tubo za zobno pasto, ki jo je mogoče po uporabi reciklirati.

Večina današnjih tub za zobno pasto je narejena iz kombinacije različnih plastičnih mas, ki onemogočajo recikliranje z običajnimi metodami. Colgateovi inženirji pa so ugotovili, kako narediti tubo, ki ustreza standardom recikliranja, hkrati pa zaščiti izdelek in izpolnjuje zahteve kakovostne proizvodnje.

Samo zobna pasta predstavlja približno 20 milijard tub letno po vsem svetu, zato želi Colgate svojo inovativno tehnologijo deliti s konkurenti kot del svoje zaveze preoblikovanja najbolj razširjenih oblik plastične embalaže, ki je do zdaj ni bilo mogoče reciklirati. »Želimo, da bi vse tube za zobno pasto – in sčasoma vse vrste tub – ustrezale enakim standardom recikliranja. Standarde za izdelavo tub lahko poenotimo, še vedno pa lahko konkuriramo s tistim, kar je znotraj njih,« dodaja Noel Wallace, glavni izvršni direktor in predsednik Colgate-Palmolive.

Sestavine, ki jih vsebuje zobna pasta, so v 99,7 % naravne. Trenutno obstajata dve formuli: “Smile for Good Protection” in “Smile for Good Whitening” s sodo bikarbono, ki je najbolj poznana po svojih učinkih na beljenje zob.

Zadnje novice

Sorodne vsebine