12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Bizarno! V znak protesta v francosko šolo vpisali – ovce

Skupina staršev v francoski vasici Crets en Belledonne je s posebno protestno akcijo skušala preprečiti, da bi enega od razredov zaradi premajhnega števila učencev ukinili. V okviru akcije je tamkajšnji kmet v osnovno šolo vpisal 15 ovac in tako skušal zagotoviti zadostno število učencev, poroča britanski BBC.

 

Starši so v torek zjutraj v okviru “operacije ovce” pred osnovno šolo v vasi v bližini mesta Grenoble pripeljali 50 ovac. “Naši otroci niso ovce, nehajte jih šteti,” so vzklikali.

Ovčerejec Michel Girerd je nato 15 ovc v znak protesta simbolno vpisal v šolo. Med novimi učenci so tako ovčke Baa-bete, Dolly in Shaun.

Girerd, ki ima na šoli tudi svoje otroke, je županu Jean-Louisu Maretu ob tem predal rojstne liste vpisanih ovc. Izrazil je še kritiko, da se oblasti bolj obremenjujejo s številkami kot pa dobrobitjo otrok.

Starši so nedavno izvedeli, da nameravajo jeseni ukiniti enega od 11 razredov, ker je število učencev upadlo z 266 na 261. Zdaj upajo, da jim bodo oblasti prisluhnile in si premislile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine