1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Bizarno! V znak protesta v francosko šolo vpisali – ovce

Skupina staršev v francoski vasici Crets en Belledonne je s posebno protestno akcijo skušala preprečiti, da bi enega od razredov zaradi premajhnega števila učencev ukinili. V okviru akcije je tamkajšnji kmet v osnovno šolo vpisal 15 ovac in tako skušal zagotoviti zadostno število učencev, poroča britanski BBC.

 

Starši so v torek zjutraj v okviru “operacije ovce” pred osnovno šolo v vasi v bližini mesta Grenoble pripeljali 50 ovac. “Naši otroci niso ovce, nehajte jih šteti,” so vzklikali.

Ovčerejec Michel Girerd je nato 15 ovc v znak protesta simbolno vpisal v šolo. Med novimi učenci so tako ovčke Baa-bete, Dolly in Shaun.

Girerd, ki ima na šoli tudi svoje otroke, je županu Jean-Louisu Maretu ob tem predal rojstne liste vpisanih ovc. Izrazil je še kritiko, da se oblasti bolj obremenjujejo s številkami kot pa dobrobitjo otrok.

Starši so nedavno izvedeli, da nameravajo jeseni ukiniti enega od 11 razredov, ker je število učencev upadlo z 266 na 261. Zdaj upajo, da jim bodo oblasti prisluhnile in si premislile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine