16.5 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Bizarno: v Dalmaciji že pet dni iščejo bika Jerryja, ki je pobegnil iz klavnice

V okolici Kaštel Starega pri Splitu že peti dan iščejo mladega bika Jerryja, ki je v petek pobegnil iz ene tamkajšnjih klavnic. Pobeg je Jerryju prinesel simpatije hrvaške javnosti, ki je ustanovila skupino podpore na Facebooku. Medtem je lastnik 650 kilogramov težke živali napovedal, da bo Jerryju prizanesel.

 

Simentalski bik Jerry je pobegnil iz klavnice v petek zvečer, ustaviti pa ga ni uspelo niti deset delavcev, je povedal mesar Petar Skejo. Surova moč je premagala tehnologijo, je dejal Skejo, ki je bil presenečen, kako je Jerryju uspelo pobegniti s klavniškega traku.

Lastnik klavnice in enoletnega bika Ivan Božić je za hrvaške medije obljubil, da Jerry, ki ga je kupil v Slavoniji, ne bo končal v klavnici, če ga bodo ujeli.

Najbolj znanega bika na Hrvaškem, ki je v bistvu še junec, so po begu iskali lastnik in njegovi delavci, a tudi lovci, policisti in veterinarji. Jerry se je zaenkrat izognil vsem pastem. Neuspešen je bil tudi poskus, da bi mladega bika privabile krave, ki so jih pripeljali na območje iskanja. Lastnik Božić je napovedal, da bodo približno 2000 evrov vrednega Jerryja danes iskali z droni, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Medtem se širi krog Jerryjevih privržencev na Facebook strani Podpora za bika Jerryja. Nekateri navijajo, da bi čim dlje ostal na prostosti, nekateri pa mu ponujajo varno zatočišče. Vsi nasprotujejo usmrtitvi živali, ki naj bi se skrivala v hribih splitskega zaledja.

Jerry je v boju za preživetje postal tudi mednarodna zvezda, o kateri so med drugimi poročali mediji v Avstriji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine