1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Baby boom v zdravstvu: v bolnišnici v Arizoni hkrati nosečih 16 medicinskih sester

V bolnišnici v mestu Mesa v ameriški zvezni državi Arizona je trenutno nosečih 16 medicinskih sester oz. deset odstotkov vseh na oddelku za intenzivno nego. Prva med njimi pričakuje naraščaj septembra, zadnja januarja prihodnje leto.

 

Bodoče matere so se na novinarski konferenci pošalile, da je vzrok najbrž v vodi ali pa so se za to dogovorile, da bi bile lahko skupaj proste za božične praznike, poroča britanski BBC.

“Mislim, da se nismo zavedale, koliko nas je nosečih, dokler nismo ustvarile skupine na Facebooku,” je povedala Rochelle Sherman, ki naraščaj pričakuje čez mesec dni.

Prav tako noseča Jolene Garrow pa se je zahvalila kolegicam in kolegom, ki trenutno pomagajo pri nalogah, ki jih nosečnice ne morejo opravljati. Med drugim ne smejo imeti stika z bolniki z nekaterimi nalezljivimi boleznimi, kot je tuberkuloza, ali izvajati nekaterih zdravljenj bolnikov z rakom.

Osebje bolnišnice bo prihodnji teden za vse nosečnice pripravilo zabavo pred rojstvom otroka, preden bo prva med njimi odšla na 12-tedenski porodniški dopust.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine