31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Anin sklad organizira srečanje družin z več otroki

Piše: L. B.

V soboto, 24. julija 2021 ob 11.30, bo ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, organizirala srečanje družin z več otroki v slovenskem Marijinem narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah.

Ob godu zavetnice ustanove sv. Ane so prirejali tradicionalna poletna srečanja v Dolenjskih Toplicah, lansko leto pa je srečanje odpadlo. Letos bo poletno srečanje v slovenskem Marijinem narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezje. Poleg družin so na srečanje povabili tudi dobrotnike. Srečanje bo omogočilo družinam, da med seboj izmenjajo izkušnje v času epidemije.

Začetek bo ob 11. 30 s sveto mašo, ki jo bo na trgu pred baziliko daroval predsednik Ustanove Anin sklad, p. Milan Kos. V nadaljevanju bo za starše organizirano pričevanje zakoncev Marinke in Aleša Čerin na temo, kako novi mediji vplivajo na poteze otrok. Za najmlajše pa bo omogočen ogled Muzeja jaslic, kjer hranijo več sto jaslic iz Slovenije in vsega sveta, in spoznali bodo delovanje narodnega svetišča.

Ob koncu si bodo družine lahko izbrale nekaj knjig, ki jih je ustanova Anin sklad prejela od Mohorjeve družbe v Celovcu.

Ustanova Anin sklad trenutno povezuje 150 družin, od tega jih tretjina prejema redno mesečno podporo.

Za več informacij o ustanovi si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine