11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

AmCham Top potencial leta 2023 si je prislužila Barbara Kramar

Piše: C. R.

Po navdihu impresionizma in slovenske moderne je 13. generacija programa AmCham Young Professionals™ na barvitem zaključnem dogodku AmCham Top potencial leta 2023 dobila ambasadorko. Naziv AmCham Top potencial leta 2023 si je po izboru občinstva, komisije in polfinalistov programa prislužila Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji. Izjemno se veselimo sodelovanja in nove energije!

Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji je znanstvenica s preprostim poslanstvom – pomagaj! Pri Novartisu soustvarja zgodbo v sektorju celičnih in genskih terapij, kjer z naprednimi tehnologijami spreminjajo prihodnost težko bolnim ljudem. Zaradi njene pozitivne naravnanosti in vztrajnosti je naravna vodja, ki navdihuje svoje sodelavce, da si prizadevajo za odličnost. V svoji predstavitvi je izpostavila: “Verjamem v empatično vodenje, transparentnost in enakost. Kot družba smo naredili veliko korakov v pravo smer, a smo daleč od ciljne črte. Želim biti del te spremembe.”

5 superfinalistov sledi miselnosti: Družbo premikajo posamezniki, ampak nikoli brez ekipe in skupnosti!

AmCham Top potencial leta 2023 je bil zaključni dogodek 13. generacije programa AmCham Young Professionals™. Ponosni smo, da liderji in liderke naslednje generacije, ki se je poimenovala “Lucky 13”,  znajo prisluhniti okolici, sledijo filozofiji trenutka, imajo tudi dolgoročno vizijo, so intuitivni in odprti do inovacij. Na odru letošnjega zaključnega dogodka smo osvetlili liderske sposobnosti petih predstavnikov sodobnega liderstva, ki so pustili svoj vtis v poslovnem svetu in v naši poslovni skupnosti. V svojih minutah na odru so odgovarjali na vprašanja in izzive in dokazali, da med njimi vejeta mladostniški zagon in vitalizem, da lahko družbo premikajo posamezniki, ampak nikoli brez ekipe in skupnosti!

Na zaključnem dogodku smo tako bolje spoznali pet superfinalistov, pet posameznikov, ki še posebej izstopajo iz povprečja in imajo faktor X: Barbara Kramar, Novartis v Sloveniji; Dara Dobrijević, BE-terna; Nikolaja Frece, A1 Slovenija; Urh Vamberger, Corwin; Žiga Kljun, Kyndryl.

“13.generacija AmCham YOUng Professionals™ me je naučila, da je vredno vedno iskati mostove in ne postavljati zidov.”

Letos smo potegnili vzporednico med impresionizmom in sodobnim časom. Tako kot impresionisti, ki so navdih črpali iz prizorov vsakdanjega življenja in upodabljali stvari take, kot so v tistem trenutku dejansko bile, nas tudi vsaka generacija programa AmCham Young Professionals na kaj opozori, navdihne, daje zgled, prinese odgovore in služi kot okno poslovnega sveta z zorne točke mladih.  Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in soustanoviteljica programa AmCham YOUng, je ob današnji razglasitvi povedala: »So programi in je program, ki se usede v srce in daje moč, inspiracijo in odgovornost. Tak program je zame AmCham YOUng platforma, ki prinaša toliko lepega. Hvaležnost, opolnomočenje in čarovnijo lepih človeških odnosov, tako za nas, AmCham Slovenija, kot seveda za udeležence. 13.generacija AmCham YOUng Professionals™ me je naučila, da je vredno vedno iskati mostove in ne postavljati zidov.«

Dati priznanje in obraz potencialom v svetu voditeljstva je izjemnega pomena saj damo s tem pomen celi skupnosti mladih liderjev, postavljamo v ospredje prave vrednote, posameznikom pa damo priložnost, da postanejo najboljša verzija sebe. Vsak AmCham Top potencial leta se v okviru AmChama vključuje v eno od iniciativ ali začne svojo, aktiven pa je tudi v Svetu guvernerjev AmCham Slovenija, ki usmerja delovanje AmChama in prispeva k boljšemu jutri.

Posebna zahvala gre podjetjem, AmCham Heroes, ki omogočajo, da platforma AmCham Young obstaja in podpirajo razvoj mladih talentov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine