4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Nepogrešljivi anti Janša

Piše: Bogo Sajovic

Če danes vprašate, kakšna bi bila Slovenija brez Janše, bi levičarsko usmerjeni Slovenceljni dejali, da bi bila mnogo bolj demokratična in sploh boljša v vseh pogledih. Še zlasti tisti naši državljani, ki ne morejo pozabiti na tako imenovano socialistično republiko Jugoslavijo, ko je Slovenija veljala za gospodarsko najnaprednejšo jugoslovansko republiko. Tisti torej, ki bi Bruselj takoj zamenjali za Beograd. 

No, desničarsko usmerjeni Slovenci pa bi seveda temu nasprotovali, saj po njihovem vedenju Slovenija še vedno ne bi bila samostojna država in bi ogromno prisluženega denarja romalo v bratske republike ter seveda v Jugoslovansko ljudsko armado. Morali pa bi ti naši proevropejci vendarle priznati, da je današnji Bruselj vse bolj podoben nekdanjemu samoupravnemu Beogradu, a s to razliko, da smo svoj zasluženi denar morali nakazovati v Beograd, zdaj pa dobimo od Evropske unije kar zajetne milijarde evropskega denarja. Seveda, če ga naša oblast zna pridobiti. To zadnje čase uspeva prav Janezu Janši, ki pa je za levičarje nesprejemljiv, Janša seveda, ne pa denar.

Sicer pa je pri nas desnica na oblasti le slabih devet let od tridesetih, kolikor imamo svojo državo in volimo svojo oblast. V dveh tretjinah samostojnih let so bili pri nas na oblasti vedno novi levičarski obrazi, ki pa očitno ne znajo uspešno vladati, čeprav jim mediji glasno oznanjajo podporo. A zakaj različne socialne demokracije, Cerarjeve stranke pa Šarčeve liste ne znajo Slovenije vsaj obdržati na tisti ravni, ko smo bili gospodarsko precej pred nekdanjimi evropskimi komunističnimi državami? Zdaj pa nas dohitevajo in prehitevajo skoraj vse višegrajske pa tudi baltske države.

To je nedvomno zaradi tega, ker nobena leva vlada ne zna sestaviti takšne koalicije, ki bi zdržala vsaj do prihodnih volitev. Skratka, programi strank v levih koalicijah so tako različni, da leve vlade večino svojega časa porabijo za medsebojne prepire. A v nečem so dosledno enotni, to pa je, da so vse v koaliciji anti Janša. Skratka edino gonilo slovenskih komunajzarjev je anti Janša. In zato sem prepričan, da ima v slovenski politiki Janša največjo veljavo, saj brez sovraštva do Janše levica ne bi imela nobene skupne točke.

A bog ne daj, da bi se Janši zgodilo kaj hudega ali da bi opustil svojo stranko ali celo politiko. To bi bil strahoten poraz na Mesca, Fajonovo, Šarca in podobne, kajti kje bi našli človeka, da bi bili vsi proti njemu?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine