9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Zreče: Utrjevanje Uniorja v profesionalnem kolesarstvu se nadaljuje – postali so tehnični partner ekipe Primoža Rogliča

Piše: Vane T. Costa

Ekipa Jumbo-Visma je sklenila dolgoročno partnerstvo s slovenskim specialistom za ročno orodje in delavniško opremo. Unior je tako postal tehnični opremljevalec nizozemske profesionalne cestno kolesarske ekipe, za katero več kot uspešno dirka Primož Roglič.

Preteklo poletje smo imeli možnost jih gostiti na Rogli kje so bili z mladinskim pogonom na pripravah na Rogli, kje smo nekateri med poznavalci ali preprosto navdušenci, dnevno občudovali vozila obarvana z prepoznavno rumeno barvo in z vsem kar sodi zraven.

Tradicija izdelovanja ročnega orodja v Zrečah (in kasneje tudi na drugih lokacijah) je dolga več kot stoletje, ena izmed glavnih odlik Uniorja pa je še danes lastna proizvodnja, nadzor nad celotnim procesom od surovine do končnega izdelka ter visoka kvaliteta. Vse te značilnosti so pri Uniorju uspešno prenesli tudi v program specializiranega ročnega orodja za kolesarske delavnice, ki ga izvažajo v več kot 80 držav sveta. Unior je ob tem tudi močno prisoten v tekmovalnem kolesarskem športu, najnovejše partnerstvo pa bo zagotovo razveselilo domače ljubitelje kolesarstva.

Unior je kot tehnični partner opremil tudi ekipo Jumbo-Visma, kar pomeni, da bodo ekipni mehaniki uporabljali orodja, stojala in drugo delavniško opremo z oznako »Made in Slovenia«, poleg samega marketinškega vidika pa je sodelovanje ključnega pomena za razvoj novih inovativnih orodij.

Mehaniki profesionalnih ekip so seveda mojstri svojega poklica in zagotavljajo izredno pomembne povratne informacije ter seveda tudi testirajo novo orodje. V prvi vrsti pa hočejo imeti orodje, na katerega se lahko zanesejo v vsakem trenutku in v vsaki situaciji – v ekipni delavnici ali sredi največjega vrveža na največjih kolesarskih dirkah – in Unior več kot zadosti vsem potrebam in željam.

Seveda bodo mehaniki ekipe Jumbo-Visma z orodjem Unior skrbeli tudi za kolesa Primoža Rogliča, ki tako kot ostali profesionalci zahteva brezhibnost in popolno delovanje. Ob njegovih uspehih, ni hudiča da se ne bi z potrebo po Uniorjevi opremi »okužil« še kdo iz najvišjega profesionalnega kolesarskega sveta. Upamo, vemo, pričakujemo!

Unior je s tem sodelovanjem samo še okrepil svojo prisotnost v profesionalnem kolesarstvu, saj je tudi uradni opremljevalec ekip Deceuninck – Quick-Step, Ineos Grenadiers, Movistar Team in Trek-Segafredo, orodje pa uporablja še vsaj pet drugih ekip iz serije UCI World Tour.

Vsak poznavalec cestnega kolesarstva ve kaj pomenijo ta imena in kateri tekmovalci vozijo v dresih omenjenih ekip, kar pomeni, da se s slovenskim orodjem pripravlja in vzdržuje kolesa, ki zmagujejo na praktično vseh največjih dirkah na svetu. Unior ima tudi lastno ekipo v gorskem kolesarstvu, s katero je v več kot desetletni zgodovini osvojil dirke za svetovni pokal in evropska prvenstva, v sezoni 2021 se ekipa imenuje Unior – Sinter. Prisotnost Uniorja v gorskem kolesarstvu sicer ni omejena na tovarniško ekipo, ampak je podjetje tehnični partner večjega števila najboljših ekip. Južna stran Pohorja pa idealno za vse vrste priprav. Seveda tudi infrastruktura.

Okolica Zreč, Rogla in drugi kraji, ki kaj dajejo na gospodarski razvoj, koristno in unovčljivo promocijo svojega delovnega okolja, vedo kaj to pomeni. Danes je promocija in reklama

gonilo uspešnosti in prepoznavnosti, posledično temu tudi obstojnosti posameznih blagovnih znamk. To v Uniorju zagotovo dobro vedo. Tudi moja osebna izkušnja kaže na to. Ob občasni potrebi po kontaktu poskusu navezovanja telefonskega stika se mi iskan kontakt javi enkrat iz Chikaga, drugič Brazilije..etc. To da so tekmovalci posameznih ekip že prislovično zelo pisana druščina po nacionalni, državni in zemljepisno iz različnih koncev sveta, pa ni treba izgubljati besed. Učinki vseh vrst pa se lahko samo pomnožijo.

Z roko v roki do poslovnega in športnega Olimpa !

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine