8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Zmaji še vedno lahko računajo na naslov

Piše: Samo Vidovič

Tretjeuvrščena Olimpija je poleti izgubila svoja najboljša ofenzivna igralca, Ivanovića in Vombergarja. Vrzel so zakrpali Nukić, ki je prišel iz Brava, Aldair iz sežanskega Tabora ter občasni reprezentant BIH Ziljkić iz banjaluškega Borca. Prišlo je še nekaj novih igralcev, pa tudi trener, Savo Milošević.

Na začetku se je videlo, da moštvo ne funkcionira najbolje. Olimpija je hitro izpadla iz evropskega tekmovanja, po dveh porazih proti Portugalski Santa Clari. Tudi remi v prvi tekmi prvenstva proti novincu iz Radomelj ni obetal dobre sezone.

Nekoliko več optimizma je prinesla zmaga v tretjem krogu proti Mariboru, kjer so Ljubljančani ne samo premagali, ampak tudi  nadigrali večnega rivala.

V nadaljevanju prvenstva pa Olimpija ni naredila serije, s katero bi prišla na sam vrh tabele. Privoščila si je nekaj nepotrebnih spodrsljajev, največji je gotovo poraz s  Kalcerjem na domačem igrišču.

Po tej tekmi je Milošević vodil Olimpijo samo še na tekmi v Mariboru. Sledila je menjava lastnika kluba, dolgoletnega prvega šefa Milana Mandarića je zamenjal nemški poslovnež Adam Delius. Hkrati se je zgodila tudi menjava na trenerski klopi. Miloševića je zamenjal Dino Skender, ki se je vrnil nazaj na klop Olimpije po le desetih mesecih.

Do konca jesenskega dela Skender svojega koncepta igre ni mogel najbolje uresničiti, saj so imeli Ljubljančani novembra velike probleme zaradi okužb s koronavirusom, tako da so morali nekaj tekem prestaviti in jih odigrati kasneje. To se je seveda poznalo tudi na treningih, saj ekipa ni bila kompletna.

Olimpija je tako odigrala le osemnajst tekem jesenskega dela prvenstva. Tekmi z Muro in Domžalami bosta odigrani naslednje leto. Z dvema tekmama manj je tako tretja, osvojila je 31 točk. Boljši del ekipe je obramba, ki je prejela sedemnajst zadetkov, manj jih je le Bravo. Napad ni bil tako uspešen, dal je trinajst golov manj kot na primer Koper, ki je v tem segmentu najboljši v ligi.

Od igralcev velja pohvaliti v obrambi Crnomarkovića, Boakyea, na sredini mladega Sešlarja ter do poškodbe Elšnika, v napadu Nukića ter poletno okrepitev Ziljkića, ki je blestel predvsem v prvem delu prvenstva. Tudi vratar Vidmar je bil v boljši formi kot prejšnjo sezono.

Kljub vsem tem problemom “Zmaji” še vedno ostajajo med favoriti za naslov državnega prvaka. Iz pokalnega tekmovanja so že izpadli, tako da jim ostane samo še ta možnost. Za uresničitev tega cilja so nujne okrepitve, Skender pa bo imel sedaj čas dobro pripraviti in uigrati moštvo. Navijači zelenih seveda še niso pozabili predlanske sezone, ko je Olimpija pod njegovim vodstvom izgubila že praktično osvojen naslov. Zato bo seveda v spomladanskem delom pod dodatnim pritiskom. Tudi pri Olimpiji, tako kot Mariboru, štejejo le lovorike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine