1.9 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Zlatan Ibrahimović mojstrsko do 500. gola v karieri

Zlatan Ibrahimović še naprej navdušuje onstran luže. Legendarni napadalec je na tekmi ameriške nogometne lige MLS znova dosegel odmeven gol, a ne samo zaradi mojstrske poteze ob zadetku, temveč tudi, ker je s tem postal le tretji aktivni igralec na svetu s 500 doseženimi goli v članski karieri.

 

Ibrahimović je do mejnika, ki sta ga pred njim dosegla le Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, prišel s spektakularnim golom iz obrata ob koncu prvega polčasa sobotne tekme med Los Angeles Galaxy in Torontom.

Visoko podajo, ki jo je sprva spremljal s hrbtom proti golu, je preusmeril v mrežo med skokom v obratu, pri čemer je žogo zadel z zunanjim delom stopala. Gre za njegov 17. zadetek v MLS odkar se je ob začetku sezone marca letos pridružil ekipi iz Los Angelesa.

Mojstrovina sicer ni zadostovala za zmago njegovega moštva, ki je proti domačinom iz največjega kanadskega mesta klonilo s 3:5.

Poleg zmage pa si bodo igralci Toronta tekmo zapomnili po Ibrahimovićevi čarovniji. “Vesel sem za Toronto, ker bodo za vedno zapisani kot moj petstota žrtev,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP po tekmi v svojem slogu dejal 36-letni Šved.

Od svojih 500 zadetkov je Ibrahimović 62 dosegel za švedsko reprezentanco, ostale pa na klubski ravni za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelono, AC Milan, PSG, Manchester United in Galaxy.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine