6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Žigi Jelarju zmaga in drugo mesto v Bischofshofnu

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar je bil na tekmah za celinski pokal v Bischoshofnu, zaradi slabe vremenske napovedi so danes izvedli obe, tudi nedeljsko, odlično razpoložen. Na prvi tekmi, ki jo je dobil Avstrijec Clemens Aigner je zasedel drugo mesto, nato pa je v drugo premagal vse tekmece.

 

S skokoma 134,5 in 127 metrov je za 2,2 točki tudi Aignerja, ki je bil drugi. Avstrijec je prvo tekmo dobil prepričljivo, s skokoma 137 in 138 metrov je bil najboljši v obeh serijah in je Jelarja (131,5 in 136,5 m) premagal za 16,3 točke. Na prvi tekmi je bil tretji Nemec Felix Hoffmann, na drugi pa njegov rojak Severin Freund.

Freund, nekdanji zmagovalec svetovnega pokala, je bil na prvi tekmi šele 11., mesto za Borom Pavlovčičem, ki se je vrinil med dva zvezdnika, pred njim je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, po številu zmag v svetovnem pokalu najboljši skakalec vseh časov. Pavlovčič je bil tudi na drugi tekmi drugi najboljši Slovenec, zasedel je sedmo mesto. Nejc Dežman, ki je na prvi tekmi ostal brez finala, je bil v drugo 12., Jurij Tepeš je 19. mestu dodal še 18., Andraž Pograjc je bil 17. in 36., Rok Justin pa 21. in 24.

V skupnem seštevku celinskega pokala s 365 točkami vodi Norvežan Marius Lindvik, ki tokrat ni nastopil. Justin je z 247 točkami peti, Jelar, zaslužen je za drugo letošnjo zmago v tem tekmovanju, pred tem je zmagal tudi Tilen Bartol, pa z 226 točkami osmi.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine