6.2 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Zgodovinska zmaga slovenskih košarkarjev, neverjetni Luka dosegel kar 48 točk!

Piše: Arian Sajovic

Danes so v jutranjih urah naši košarkarji odigrali prvo tekmo na Olimpijksih igrah v Tokiu. Pomerili so se z reprezentanco Argentine in takoj pokazali, da so prišli na Japonsko po medaljo. Na krilih neverjetne predstave Luke Dončića so Slovenci zmagali s 118:100.

Že v prvi četrtini je bilo nakazano, kako se bo tekma razpletla. Po treh zaporednih trojkah Dončiča so Slovenci vodili s 12:5 in vodstva do konca tekme niso več izpustili iz rok. Na začetku druge četrtine, med kratkim počitkom Luke, so se sicer Argentinci malček približali, a po minuti odmora selektorja Sekulića so naši košarkarji zatrli argentinsko ofenzivo. Z odlično igro v obrambi in dobrim metom za tri točke ter seveda dominantno predstavo Dončiča (31 točk v prvem polčasu) so Slovenci ob polčasu vodili z 20 točkami razlike (62:42).

V drugem polčasu se je dominantna slovenska predstava nadaljevala. V tretji četrtini so trojke še naprej deževale in naši reprezentanti so vodili že za 30 točk (82:52). Aktualni svetovni podprvaki se niso vdali in v upanju na čudež poskusili izkoristiti Dončićev počitek, a njihov nalet iz konca 3. četrtine je ohladila trojka Prepeliča. Slovenski košarkaši so tekmo mirno pripeljali do konca in tako vpisali prvo zmago, v zgodovinskem prvem nastopu na Olimpijskih igrah.

Najboljši strelec tekme je bil Luka Dončić z 48 točkami, 22 pa jih je Slovence prispeval še Prepelič. Pri Argentincih sta bila najbolj učinkovita Scola (23) in Campazzo (21).

Naslednja tekma Slovence čaka v sredo zjutraj proti gostiteljici Japonski, medtem ko bo Argentina igrala s Španci.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine