1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Zelo pomembna tekma za obe ekipi: Aluminij- Celje 1:0

Piše: Samo Vidovič

V zaostali tekmi 20.kroga sta se popoldne v Kidričevem pomerila Aluminij in Celje. Neravno, tudi delno razrito igrišče je obema ekipama onemogočala boljšo igro, tako da smo spremljali dokaj povprečno tekmo.

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi. Aluminij je namreč na devetem mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. Celje pa je mesto pred njimi in je prvo moštvo, ki ga Aluminij in zadnja Gorica lovita.

Dvoboj je bil predvsem borben, z veliko napakami pri oddajanju in sprejemanju žoge, zaradi prej omenjenega vzroka. Želje po zmagi sicer ni manjkalo, uspešnejši pa so bili domači, ki so z golom Kadrića iz 11 metrovke v 54 minuti zabeležili minimalno zmago z 1:0. Ob tem je treba povedati, da je bila enajstmetrovka dosojena zelo sporno. Vprašanje je, če se je prekršek nad domačim igralcem  Kimom sploh zgodil v šestnajstmetrskem prostoru. Celjani bodo gotovo imeli veliko povedati o tej enajstmetrovki, kolikor se je videlo v počasnem posnetku, upravičeno. Žal pa v 1 SNL ni VAR tehnologije, s katero bi si sodniki v naši ligi sporne situacije lahko ogledali.

Ob koncu tekme je bil strelec gola Kadrić izključen, Celjani kljub pritisku niso uspeli izenačiti. Najbližje temu je bil Kim, ki je nespretno izbijal žogo in zadel vratnico svojega gola. Centimetri so odločili, da ni dosegel avtogola.

Celjani so si z dvema spomladanskima porazoma otežkočili situacijo na lestvici. Aluminij se jim je približal na štiri točke. V naslednjih tekmah bodo morali pokazati precej več, da ne pridejo v položaj, ko se bodo morali celo boriti za obstanek. Kar je bilo po lanskem naslovu državnega prvaka nepredstavljivo.

Na drugi strani so pri Aluminiju lahko zelo zadovoljni. Štiri točke iz dveh tekem spomladi so jih vrnile blizu željenega cilja, da se izognejo kvalifikacijam in si direktno zagotovijo obstanek v ligi.

V tem tednu je prišlo tudi do kadrovskih sprememb pri nekaterih prvoligaših. Trenerja Kopra Mirana Srebrniča je po dveh letošnjih porazih zamenjal italijanski trener Rodolfo Vanoli, ki je pred leti Koper že treniral. Leta 2015 je z njim osvojil pokal Slovenije, leto kasneje kot trener Olimpije še prvenstvo.

Olimpija se je okrepila s hrvaškim in srbskim igralcem, Ante Čorićem oziroma Vujadinom Savićem. Tabor pa z bratom francoskega reprezentanta Paula Pogbaja, Mathiasom Pogbajem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine