2.2 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Želite spoznati košarkaski fenomen nove sezone? Združeni klub Cedevita Olimpija že začenja s pripravami

Člansko moštvo košarkarskega kluba Cedevite Olimpije je v ponedeljek začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono. Najprej so opravili zdravniške preglede, na igrišče pa so prvič stopili danes. Ob začetku priprav je športni direktor Sani Bečirović potrdil, da je jedro ekipe sestavljeno.

 

 

V ponedeljek so Zmaji v Areni Stožice in na Inštitutu za medicino in šport opravili osnovne zdravstvene preglede, danes popoldne pa so varovanci glavnega trenerja Slavena Rimca prvič stopili na igrišče in se predstavili novinarjem.

V ponedeljek je bil v Ljubljani tudi Marko Simonović, ki je izkoristil prost dan na pripravah srbske članske reprezentance na septembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem. Je pa Simonović že odšel nazaj na reprezentančne priprave, ekipi pa se bo znova pridružil po zaključku svetovnega prvenstva.

Kot je na konferenci razkril športni direktor Sani Bečirović, je ogrodje ekipe sestavljeno. “Nismo pripeljali vseh igralcev, ki smo si jih želeli, smo pa potegnili maksimum iz tega. Mogoče ni enega ali dveh igralcev z liste želja. Jedro ekipe je sestavljeno, mogoče bodo sledili le še kakšni lepotni popravki. To je prehodno leto, postavili smo temelje, a je težko zadeti z 12 do 15 igralci in ljudmi,” je poudaril Bečirović.

Med ključnimi igralci bodo tudi Filip Krušlin, Andrija Stipanović in Edo Murić, trije košarkarji Cedevite Olimpije, ki so v minuli sezoni nosili dres zagrebške Cedevite, v prihajajoči pa bodo branili barve novonastalega ljubljanskega kluba.

V klubu si želijo, da bi v Stožice ponovno zvabili večje število gledalcev. “V rekordnem času smo uspeli sestaviti zelo korektno ekipo, ki bo po godu tako gledalcem kot trenerju, s katerim sva izvrstno sodelovala. Rdeča nit zgodbe je bila, da smo iskali igralce, ki so lačni uspeha. Igralce, ki v ospredje potiskajo ekipo in skupni uspeh ter ne tako, kot je bilo včasih, ko so se igralci prišli v Olimpijo prodajat,” je dejal Bečirović.

Ker gre za združenje dveh klubov, je bilo treba urediti veliko dokumentacije, kar jim je v zadnjem mesecu tudi uspelo. “Takega primera v Evropi še ni bilo, da bi se dva kluba iz različnih držav združila. V zadnjem mesecu smo dobili vsa soglasja in licence, tako da smo registrirani za vsa tekmovanja, v katerih bomo igrali. To so eurocup, liga Aba ter slovensko državno prvenstvo in pokal,” je povedal direktor kluba Davor Užbinec.

Moštvo bo do 19. avgusta treniralo v Ljubljani, sledile bodo priprave na Rogli, kjer bo Cedevita Olimpija odigrala tudi prvo neuradno pripravljalno tekmo. Naslednja pripravljalna tekma bo sledila v Kranjski Gori, nato se bo moštvo udeležilo turnirja v Sarajevu. Po končanem turnirju bo ponovno treniralo v Ljubljani, sledil bo turnir v Italiji, za zaključek pa še treningi doma.

Prvo domačo pripravljalno tekmo bo ljubljanski klub odigral v Tivoliju 11. septembra proti Ulmu, ki ga trenira nekdanji slovenski kapetan Jaka Lakovič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine