4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Že skoraj odpisani Celjani zabili štiri gole Olimpiji

Piše: Samo Vidovič

34.krog se je zaključil včeraj s tekmama v Celju in Domžalah.

V Celju sta se srečala finalista letošnjega pokalnega tekmovanja, Celje in Olimpija. Tekma je bila pomembna za obe ekipi. Celje se želi izogniti kvalifikacijam in lovi rešilno osmo mesto. Olimpija pa naslov državnega prvaka.

Začetek tekme je dal naslutiti, da se gostom danes ne piše dobro.

Božić je v sedmi minuti z dobrih dvajsetih metrov presenetil vratarja Freliha,  ki ni niti trenil. Celjani so tako zgodaj prišli do vodstva.

Tudi v nadaljevanju polčasa so bili domači bolj nevarni. Največjo priložnost za povišanje vodstva je imel v 37 minuti Vrbanec, a je njegov strel z bližine Frelih obranil.

Kar ni uspelo Vrbancu, je šest minut kasneje Soklerju. Vse je opravil Kuzmanović, ki je kot na pladnju podal Soklerju za povišanje vodstva.

Edino priložnost za goste v prvem polčasu je imel Kurež v 31 minuti, ko je z desne strani streljal čez gol vratarja Rozmana.

Drugi polčas je Olimpija odigrala nekoliko bolje, si pripravila več nevarnih strelov za zmanjšanje vodstva. Dvakrat je z razdalje poskušal Ostrc, dvakrat nekoliko bližje, z desne strani Ivanović. Poskusil je tudi Elšnik. Vendar je bil Rozman vedno na mestu.

Na drugi strani so nekaj lepih akcij izpeljali tudi Celjani. Kuzmanović v 53 minuti in Božić deset minut kasneje sta imela imenitni priložnosti.

Finiš tekme je v popolnosti pripadel domačim. Izkazal se je predvsem Novak, ki je z asistencama v 87 minuti ter tretji minuti sodnikovega podaljška omogočil Kuzmanoviću in Dangubiću, da se vpišeta v listo strelcev in postavita končni izid 4:0 za Celje.

Celje pod vodstvom novega trenerja Šalje igra kot prerojeno. Pod njegovim vodstvom so na štirih tekmah trikrat zmagali. Prej so v enajstih tekmah osvojili le pet točk. Danes so jim vse linije odlično delovale. Obramba  napadalcem Olimpije ni dovolila strelov iz bližine. Vse strele z razdalje je Rozman obranil. V napadu pa so Celjani izpeljali nekaj domiselnih akcij in dali Olimpiji kar štiri gole. S to zmago so možnosti, da se izognejo kvalifikacijam,  povsem realne.

Igralci Olimpije so v morda odločilni tekmi prvenstva popolnoma razočarali. Obrambe kot da ni bilo, Celjani so se pri zadnjih treh golih dobesedno sprehodili skozi njo.

Tudi napadalci se niso izkazali. Več ali manj so poskušali s streli od daleč, neuspešno.

V zadnjih petih tekmah so osvojili le dve točki in zapravili prednost sedmih točk pred Mariborom, kolikor je znašala pred mesecem dni. Evidentno je, da so tako v krizi igre kot rezultata. Sedaj so oni tisti, ki morajo čakati na spodrsljaj Maribora v zadnjih dveh tekmah.

V večerni tekmi so Domžale premagale Koper s 3:1. Gole za Domžale so dali Jakupović v 45, Kolobarić v 54 in Podlogar v 71 minuti. Za Koper je zadel Vršič v 64 minuti.

Domžale nadaljujejo s spomladansko bero točk. So že čisto blizu vrha lestvice.

Koper pa je spet razočaral in bo moral v zadnjih dveh tekmah paziti, da ne pade na deveto mesto, ki vodi v kvalifikacije.

Lestvica : Maribor 60, Olimpija 59, Mura 57, Domžale 54, Bravo in Koper 42, CB24 Tabor 41, Aluminij 39, Celje 37 in Gorica 26 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine