15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Zaradi protestov v Franciji odpovedane sobotne tekme na EP v rokometu

Evropska rokometna zveza je zaradi nasilnih protestov v Franciji odpovedala sobotne tekme evropskega prvenstva za ženske. V Nantesu se bi morale meriti Švedinje in Francozinje ter Srbkinje in Rusinje. Omenjeni tekmi bosta v nedeljo prav tako v Nantesu.

V Nantesu so v soboto napovedani protesti rumenih jopičev, tamkajšnja policija pa je Evropsko rokometno zvezo obvestila, da nima dovolj ljudi, da bi poskrbela za varnost občanov ter obiskovalcev omenjenih tekem.

Iz istega razloga je že v četrtek vodstvo francoske nogometne lige odpovedalo štiri tekme 17. kroga elitnega prvenstva; PSG – Montpellier, Toulouse – Lyon, Monaco – Nica in Saint-Etienne – Marseille.

Francoski premier Edouard Philippe je danes napovedal, da bodo zaradi možnosti nasilja in izgredov v soboto ob napovedih protivladnih protestih rumenih jopičev po državi namestili 89.000 policistov, od tega 8000 v Parizu. V prestolnici bo zaprt Eifflov stolp, opera, pa tudi več deset muzejev, med njimi Louvre.

V Franciji že nekaj tednov potekajo protesti gibanja rumenih jopičev proti visokim cenam goriva. Protesti so vedno bolj nasilni; pretekli konec tedna se jih je udeležilo približno 100.000 ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine