2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Žan Kranjec danes ni dobil priložnosti, moški veleslalom je namreč odpadel; Tina Robnik grdo padla

Francoski organizatorji so bili zaradi močnega vetra primorani odpovedati današnji slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev. Prva slalomska vožnja s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem bo, če bo šlo vse po načrtih, na sporedu jutri ob 9.30, druga pa tri ure kasneje (12.30). To pomeni, da veleslaloma ne bodo nadomeščali.

 

 

Po več poizkusih so francoski organizatorji obupali in se odločili, da drugi moški slalom sezone izpeljejo jutri, ko naj bi bilo tudi vreme precej lepše.

Že zdaj pa je jasno, da v Savojskih Alpah ne bodo mogoče izpeljati veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev, na katerem je novo odmevno uvrstitev lovil najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec. Tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah je v Söldnu veleslalomsko sezono odprl s tretjim mestom, v Beaver Creeku pa je bil tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Kot je iz Francije sporočil glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Begant so bili pogoji v Val d’Iseru danes dopoldan nemogoči, tako da je prestavitev na jutrišnji dan edina bolj smiselna.

“Veter je bil premočan, pogoji ne bi bili enaki za vse tekmovalce, tako da je takšna odločitev organizatorja pričakovana in smiselna,” je prepričan Bergant. Snežna podlaga je sicer solidno pripravljena, tako da se v nedeljo ob lepšem vremenu obeta lepa tekma iz običajnega startnega mesta.

“Če bi danes izvedli tekmo iz nižjega startnega mesta, bi bil slalom pravzaprav krajši od tistega, ki ga vozijo starejši in mlajši dečki. To pa za ugled svetovnega pokala ni dobro, tako da sem vesel odločitve,” je sklenil Bergant in dodal, da sta oba slovenska smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin dovolj izkušena ter pripravljena na vse scenarije, tako da ostajata mirna in osredotočena na novo priložnost, ki ju čaka v nedeljo.

V nedeljo bodo v akciji tudi tekmovalke iz ekipe za tehnične discipline, Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk, ki so zadnje dni trenirale in tekmovala na tekmah nižje ravni v italijanski Folgariji.

Na nedeljskem paralelnem slalomu v Švici se jim žal ne bo pridružila Tina Robnik. Lučanka se je namreč na treningu v Italiji žal poškodovala. Padla je na glavo. Seznam poškodb niti ni tako kratek, utrpela je zlom nosu, prebito ustnico in poškodovane zobe. Osemindvajsetletnica je že doma, si pa želi nastopiti na torkovem veleslalom v Courchevelu, kjer se bo pridružila Hrovatovi in Bucikovi.

Kvalifikacije za paralelni slalom bodo ob 9.45, začetek izločilnih bojev bo ob 13.30.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine