15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Zahvala olimpijkam za najlepšo promocijo športnega plezanja

Piše: L. B.

Na začetku tega meseca je na olimpijskih igrah v Tokiu tekmovala slovenska športna plezalka Janja Garnbret in osvojila zlato medaljo. Prav tako je na olimpijskih igrah odlično tekmovala tudi slovenska plezalka Mia Krampl. Planinska zveza Slovenije (PZS) in generalni sponzor reprezentance v športnem plezanju Prva osebna zavarovalnica sta članom olimpijske odprave pripravili manjši sprejem ter se Janji zahvalili za njeno promocijo tovrstne športne dejavnosti.

V uvodnem nagovoru je dejal predsednik PZS Jože Rovan: »Obdržati trezno in osredotočeno glavo ob vseh pritiskih javnosti je res težko. Janji je uspelo in zato smo zelo ponosni nanjo. Z njeno medaljo ne bomo samo lažje zgradili kakšen nov športni objekt, pomembneje je, da bomo lažje pridobili in obdržali mlade športne plezalce, saj imajo močne vzornike. Hvala športnikom, trenerjem in njihovim staršem, ker medalja je skupinski projekt.«

Janji in celotni ekipi sta za uspeh čestitala tudi predsednik uprave Prve osebne zavarovalnice Janez Kranjc in članica uprave Nataša Hajdinjak. Od leta 2018 je zavarovalnica generalni sponzor slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Načelnik Komisije za športno plezanje PZS Aleš Pirc, ki že osem let vodi komisijo, je pohvalil odlično sodelovanje s športno reprezentanco in se zahvalil Janji, da je dosegla obljubo ljubljanskega župana za izgradnjo nacionalnega plezalnega centra.

Na srečanju so bili člani slovenske olimpijske reprezentance v športnem plezanju, in sicer olimpijki Mia Krampl in Janja Garnbret, trener Janje Garnbret Roman Krajnik, trener Mie Krampl Anže Štremfelj, selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren, njegov pomočnik Luka Fonda, fizioterapevt Peter Hribar in rezerva med tekmovalci Jernej Kruder.

Mia Krampl je povedala svoje občutke med olimpijskim igram: »Med tekmovalci se je videlo, da je več stresa. Zadnja dva treninga smo bili manj zgovorni, kar je razumljivo. Vsak je bil z mislimi osredotočen na tekmo. Svoj cilj sem z uvrstitvijo na olimpijske igre dosegla, a upala sem, da bom pokazala še nekaj več.«

Zadnji dve leti se je Janja Garnbret posvetila le enemu rezultatu, to je osvojiti zlato olimpijsko medaljo. »Z Romanom Krajnikom nisva govorila o načrtih, ker sva točno vedela, katero medaljo želiva imeti. Dve leti sta bili posvečeni treningom, po tri treninge sem imela na dan. Vedela sva, zakaj trenirava. Hvaležna sem, da je bil z mano tudi takrat, ko mi ni šlo najbolje. Četudi se zdi, da sem zdaj z zlato olimpijsko kolajno dosegla vse, kar sem lahko, še nimam občutka, da bi ostala brez ciljev,« ja povedala zlata olimpijka.

Planinska zveza Slovenije in Prva osebna zavarovalnica sta Janji Garnbret predali tudi nagrado v višini 10 tisoč evrov.

Na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju, od 3. do 4. septembra 2021, boste lahko v živo spremljali Janjo Garnbret in Mio Krampl.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine