12.8 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Začenja se zadnja faza priprav prvoligašev

Piše: Samo Vidovič

Končal se je še en teden priprav nogometnih prvoligašev, ki počasi prehajajo v zaključno fazo. Zadnja dva tedna bodo trenerji znižali intenzivnost treningov, v ospredju bo taktično-tehnična priprava moštev. V dosedanjem delu priprav so bolj ali manj dobili vpogled v najboljšo enajsterico, ki bo začela prvenstvo. Seveda so določene korekcije še možne, saj se še vedno dogajajo spremembe v kadrih moštev, nekatere dileme so gotovo še prisotne pri trenerjih in njihovih strokovnih štabih. 

Tudi ta teden so vsa moštva igrala prijateljske tekme.

Maribor je pred odhodom iz turškega Beleka z bolgarskim Levskim odigral 2:2. Koper je na Bonifiki premagal Krko s 3:1. Olimpija je v Umagu premagala Rudar iz Prijedorja z 2:0, Domžale pa češko moštvo 1.FC Slovaško s 3:1. V Čatežu sta se pomerila Bravo in Aluminij, z 1:0 so zmagali Ljubljančani. Tudi Mura in Celje se vračata iz Beleka. V zadnji tekmi na teh pripravah je Mura z bolgarsko Slavijo izgubila s 3:2, Celjani pa so z ruskim Torpedom igrali 1:1.

CB24 Tabor je v Medulinu remiziral s celovško Austrio z 2:2, Radomljani pa so v Čatežu nekoliko presenetljivo s 4:2 ugnali graški Sturm.

Prišlo je še do nekaterih sprememb pri sestavah moštev. Koper sta zapustila Rok Grudina in Mak Varešanović. Olimpijo je okrepil reprezentant Slovenije U21 Nik Prelec, ki je prišel na posojo iz Genove. Njegov soigralec iz reprezentance U21, dosedanji igralec ruskega Khimkija, Dušan Stojinović, se je vrnil v Celje. Celjane pa je zapustil Advan Kadušić, ki je sporazumno prekinil pogodbo s klubom.

Prvenstvo se hitro bliža, zadnji treningi in prijateljske tekme pred njim pa bodo trenerjem v pomoč, da razrešijo še zadnje neznanke pri izbiri najboljše enajsterice za prvo prvenstveno tekmo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine