11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Začenja se evropsko nogometno prvenstvo do 21 let, tekme tudi v Sloveniji

Piše: Samo Vidovič

Jutri se v Sloveniji in na Madžarskem začnejo tekme evropskega prvenstva igralcev pod 21 let oziroma Euro U21. V zaključni fazi sodeluje šestnajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine A, B,C in D. V vsaki skupini igrajo  štiri reprezentance, vsaka z vsako. Po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine se bosta uvrstili v četrtfinale, ki bo na sporedu 31.maja. Polfinalni tekmi bosta 3.junija., finale pa bo 6.junija. 

Od četrtfinala naprej se bo igralo na izločilni sistem. Naprej se bodo uvrstili le zmagovalci medsebojnih tekem.

Slovenija je v skupini B s Španijo, Češko in Italijo. Prvo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala v sredo ob 18h s Španci v Mariboru. Sledi tekma s Čehi v soboto ob 18h v Celju. Zadnjo tekmo skupinskega dela prvenstva pa bodo naši odigrali z Italijani v Mariboru ob 21h v torek.

V Sloveniji bo igrala tudi skupina D, v kateri so Hrvaška, Anglija, Portugalska in Švica. Tekme bodo v Ljubljani in Kopru. Tekme skupine A, v kateri so Madžarska, Nemčija, Romunija in Nizozemska ter skupine C, v kateri so Rusija, Islandija, Francija in Danska, pa se bodo igrale na Madžarskem.

Selektor slovenske reprezentance Mile Ačimović je v reprezentanco vpoklical 23 igralcev, od tega jih 15 igra v slovenski ligi. Z izjemo Jana Mlakarja so vpoklicani najboljši igralci, ki jih Slovenija trenutno premore v tej starostni dobi. Ali se lahko slovenska reprezentanca uvrsti v četrtfinale, je težko napovedati. Italija in Španija sta nogometni velesili, Čehi so nekoliko za njima. Vsekakor pa imamo nadarjeno reprezentanco, ki morda lahko preseneti.

Zaradi strogih ukrepov glede kovida se bodo tekme igrale brez prisotnosti gledalcev.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine