7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Začenja se boj za naslov slovenskega košarkarskega prvaka

Danes se začenjajo zaključni boj za naslov prvaka Slovenije v košarki. Ob 18.30 bo Petrol Olimpija gostila Rogaško, ob 20.15 pa v Kopru sledi obračun med Sixt Primorsko in Krko. Ekipe igrajo na dve zmagi, drugi tekmi sta na sporedu v soboto, 12. maja, morebitni tretji pa dva dni pozneje.

 

Glede na predstave zadnjih tednov je Petrol Olimpija glavni favorit za naslov. Skupino za prvaka je sklenila s sedmimi zaporednimi zmagami in drugi del lige Nova KBM končala na prvem mestu z izkupičkom 12-2. V ponovitvi lanskega finala jo čaka ekipa iz Rogaške Slatine (7-7), ki se je v polfinale prebila šele v zadnjem krogu. Rogaška bo naskakovala tretjo uvrstitev v finale v zadnjih štirih sezonah, ob tem, da je bila v obeh prejšnjih primerih poražena, Petrol Olimpija pa je do zdaj 23-krat igrala v finalu, zmagala pa je šestnajstkrat.

Drugi polfinale je vsaj na papirju bolj izenačen. Sixt Primorska je bila v rednem delu skupine za prvaka druga (10-4), Krka pa tretja (9-5). Koprčani – pod imenom Slovenica Koper so nastopili že v finalu leta 1993, se bodo skušali Krki oddolžiti za poraz v finalu druge divizije lige Aba ter se z zmago v finalu dokopati do dvojne krone, potem ko so februarja postali pokalni prvaki Slovenije. Krka na drugi strani v finalu ni igrala že tri sezone, pred tem pa je bila devetkrat v finalu ter osvojila sedem lovorik.

Finale na tri zmage se bo začel v soboto, 19. maja, tekme pa bodo na sporedu na tri dni, tako da je morebitna peta predvidena za 29. maja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine