4.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Začenja se boj za naslov slovenskega košarkarskega prvaka

Danes se začenjajo zaključni boj za naslov prvaka Slovenije v košarki. Ob 18.30 bo Petrol Olimpija gostila Rogaško, ob 20.15 pa v Kopru sledi obračun med Sixt Primorsko in Krko. Ekipe igrajo na dve zmagi, drugi tekmi sta na sporedu v soboto, 12. maja, morebitni tretji pa dva dni pozneje.

 

Glede na predstave zadnjih tednov je Petrol Olimpija glavni favorit za naslov. Skupino za prvaka je sklenila s sedmimi zaporednimi zmagami in drugi del lige Nova KBM končala na prvem mestu z izkupičkom 12-2. V ponovitvi lanskega finala jo čaka ekipa iz Rogaške Slatine (7-7), ki se je v polfinale prebila šele v zadnjem krogu. Rogaška bo naskakovala tretjo uvrstitev v finale v zadnjih štirih sezonah, ob tem, da je bila v obeh prejšnjih primerih poražena, Petrol Olimpija pa je do zdaj 23-krat igrala v finalu, zmagala pa je šestnajstkrat.

Drugi polfinale je vsaj na papirju bolj izenačen. Sixt Primorska je bila v rednem delu skupine za prvaka druga (10-4), Krka pa tretja (9-5). Koprčani – pod imenom Slovenica Koper so nastopili že v finalu leta 1993, se bodo skušali Krki oddolžiti za poraz v finalu druge divizije lige Aba ter se z zmago v finalu dokopati do dvojne krone, potem ko so februarja postali pokalni prvaki Slovenije. Krka na drugi strani v finalu ni igrala že tri sezone, pred tem pa je bila devetkrat v finalu ter osvojila sedem lovorik.

Finale na tri zmage se bo začel v soboto, 19. maja, tekme pa bodo na sporedu na tri dni, tako da je morebitna peta predvidena za 29. maja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine