6.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Začelo se je tekmovanje v skupinskem delu Lige prvakov; največ zanimanja je požela tekma med Barcelono in Bayernom

Piše: Samo Vidovič

Začelo se je tekmovanje v skupinskem delu Lige prvakov. Ekipe so razdeljene v osem skupin, v katerih so štiri ekipe. Včeraj so bile tekme 1.kroga v skupinah od E do G. Danes bodo še tekme  v preostalih skupinah.

Največ zanimanja je požela tekma med Barcelono in Bayernom, ki smo jo vzeli pod drobnogled.

Začetek tekme je potekal v izenačeni igri med dvema kazenskima prostoroma. Potem pa je v 18 minuti domači vratar Ter Stegen obranil nevaren strel Saneja.

Od takrat naprej je bil Bayern veliko boljši. Prevzel je iniciativo na igrišču, z visokim presingom je prisilil Barcelono, da se je bolj ali manj branila.

Obramba domačih je zdržala do 33 minute. Takrat je Müller sprožil z razdalje, žoga je na poti do gola zadela Garcio, spremenila smer in končala v mreži.

Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna. Sane je v 48 minuti zapravil lepo priložnost, Ter Stegen mu je z nogo obranil strel.

V 56 minuti pa ni mogel preprečiti drugega zadetka gostov. Musiala je zadel vratnico, odbito žogo pa je Lewandowski poslal v mrežo.

Trener domačih Ronald Koeman je z menjavami uspel delno vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Tudi igralci Bayerna so nekoliko znižali tempo. Očitno so bili zadovoljni z zanesljivim vodstvom.

Ob koncu tekme je Lewandowski dosegel še svoj drugi gol, tudi tokrat po odbiti žogi od vratnice in postavil končni rezultat 3:0.

Zmaga Bayerna je več kot zaslužena. V tem trenutku so Bavarci za klaso boljši od Kataloncev. Predvsem med 18 in 65 minuto so bili popolni gospodarji na igrišču. V teh minutah se je bila Barcelona prisiljena braniti na svoji polovici praktično z vsemi možmi in čakati le na protinapade. Ki pa ji niso uspeli. Niti enkrat niso resneje ogrozili gostujočih vrat.

Nekoč so bile tekme teh dveh nasprotnikov negotove, v zadnjem času pa  Barcelona ni več dorasla Bayernu. Tudi pred dobrim letom dni jih je Bayern na Nou Campu v četrtfinalu Lige prvakov popolnoma nadigral,  takrat je bilo kar 8:2.

Sedaj je jasno, da je Messijeva doba, najuspešnejša v zgodovini kluba, dokončno končana, moštvo bo treba zgraditi znova.

Bayern je poleti menjal trenerja, zelo uspešnega Hansija Flicka je zamenjal Julian Nagelsman. Zdi pa se, da se na igri to ne pozna in da gre po njegovih stopinjah. Z igro proti Barceloni pa se je Bayern že na začetku promoviral v enega izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova.

Današnji rezultati:

Skupina E

Barcelona-Bayern 0:3

Dinamo Kijev-Benfica 0:0

Skupina F

Young Boys-Manchester Utd 2:1

Villarreal-Atalanta 2:2

Skupina G

Sevilla-Red Bull Salzburg 1:1

Lille-Wolfsburg 0:0

Skupina H

Chelsea-Zenit 1:0

Malmö-Juventus 0:3

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine