13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Vzdušje na pripravah pokvarile zdravstvene težave Benedejčiča, selektor Kek vpoklical še dva

Priprave slovenske nogometne reprezentance na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji so zasenčile težave pomočnika selektorja Matjaža Keka Igorja Benedejčiča. Ta ima po poročanju medijev resne zdravstvene težave, zaradi česar so danes do nadaljnjega odpovedali vse medijske obveznosti.

“Slovenska nogometna reprezentanca je do nadaljnjega odpovedala medijske aktivnosti zaradi zdravstvenih težav enega izmed članov strokovnega štaba. V reprezentanci verjamejo v čim hitrejše okrevanje ter bodo nadaljevali s treningi po programu,” so sporočili iz slovenskega tabora ob nenadni novici, zvečer pa so sporočili, da “je celotno reprezentanco razveselila novica, da je Benedejčič uspešno prestal endovaskularni poseg in že okreva v UKC Ljubljana”.

V vlogi trenerja se je reprezentanci do konca reprezentančne akcije pridružil selektor reprezentance do 19 let Agron Šalja.

Na današnjem treningu so bili sicer od igralcev prisotni praktično vsi, tudi Jan Oblak, ki je imel nekaj težav z mišico ob koncu sezone, a so te očitno preteklost. Na dveh današnjih treningih treningih so vadili Oblak, Vid Belec, Petar Stojanović, Miha Mevlja, Jon Gorenc Stanković, Damjan Bohar, Miha Zajc, Andraž Šporar, Denis Popović, Jasmin Kurtić, Jaka Bijol, Domen Črnigoj, Žan Majer, Robert Berić, Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Anže Blažič in Andraž Struna, po posebnem programu pa Rene Krhin in Verbič. Slednji je prvič po operaciji obul nogometne čevlje.

Reprezentanci, ki bo v soboto in nedeljo vadila na Brdu pri Kranju, se bodo v naslednjih dneh pridružili tudi igralci, ki še imajo klubske obveznosti. Tako v reprezentanci še čakajo Bojana Jokića, Aljaža Struno in Jureta Balkovca, iz slovenske lige pa je selektor Kek vpoklical Nejca Vidmarja, ki se bo reprezentanci pridružil na jutrišnjem treningu, in Luko Zahovića, ki se bo pridružil v nedeljo.

Slovenska reprezentanca bo sicer vadila do četrtka, nato pa jo čaka pot v Celovec, kjer bo 7. junija igrala tretjo tekmo kvalifikacij za EP. Tri dni pozneje jo čaka še obračun v Rigi z Latvijo.

V skupini G sicer po dveh krogih vodi Poljska s šestimi točkami, Severna Makedonija in Izrael jih imata po štiri, Slovenija dve, Avstrija in Latvija pa sta še brez točk.

* Dopolnjen seznam za Avstrijo in Latvijo:

– vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Sampdoria), Nejc Vidmar (Olimpija);

– branilci: Bojan Jokić (Ufa), Andraž Struna (Anorthosis Famagusta), Miha Mevlja (Rostov), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Jure Balkovec (Hellas Verona);

– vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Lugano), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Damjan Bohar (Zaglebie), Žan Majer (Lecce), Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield), Denis Popović (Orenburg);

– napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine