13.4 C
Ljubljana
nedelja, 5 maja, 2024

Vsi trije polfinalisti zmagali v gosteh

Piše: Samo Vidovič

Dobili smo prve tri polfinaliste nogometnega pokala Slovenije. To so Celje, Bravo in Koper, vsem je uspelo zmagati v gosteh. Vse tri tekme so bile napete do zadnje minute, dvakrat smo videli podaljške in izvajanje enajstmetrovk. 

Najprej je Bravo v Domžalah po streljanju enajstmetrovk premagal domači Kalcer s 4:3. Radomljani so od 11.minute, ko je bil zaradi igranja z roko zunaj svojega kazenskega prostora izključen vratar Marjanovič, igrali z igralcem manj. Celjani kljub temu niso vnovčili igre z igralcem več, bili pa so natančnejši pri streljanju enajstmetrovk.

V Fazaneriji so igralci videli dobro tekmo. Bravo je povedel v 26.minuti z golom Kramariča. Po kotu se je najbolje znašel in žogo poslal pod prečko vratarja Obradovića. V 42.minuti je iz bližine izenačil Kozar.

V nadaljevanju sta imeli obe ekipo svoje priložnosti za drugi gol, do spremembe rezultata pa ni prišlo.

V podaljških je bila boljša Mura, ki je imela v 95.minuti najlepšo priložnost na tekmi, strel z bele točke. Enajstmetrovko je izvedel Kai Cipot, a mu je vratar gostov Josipović strel obranil, ostalo je 1:1.

Po streljanju enajstmetrovk so slavili gostje. Junak tekme je bil Josipović, ki je obranil kar tri enajstmetrovke. Končni izid je bil tudi tu 4:3.

Zvečer so nogometaši Kopra v Stožicah premagali Olimpijo z istim rezultatom, kot so v soboto od nje izgubili v prvenstveni tekmi v Kopru. Edini gol na tekmi je že v četrti minuti dal Parris. Po protinapadu je bil prehiter za ljubljansko obrambo, vratar Vidmar je bil ob njegovem diagonalnem strelu nemočen.

Igralci Olimpije so se celo tekmo trudili izenačiti, vendar jim tokrat v napadu ni uspevalo veliko. Zmaga Kopra z 1:0 je zaslužena. Olimpija tako ne bo uspela obraniti naslov pokalnega zmagovalca iz prejšnje sezone.

Danes bomo dobili še zadnjega polfinalista. O njem bo odločala tekma med Mariborom in Domžalami v Ljudskem vrtu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine