9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Vse tri nedeljske tekme so se končale z remijem

Piše: Samo Vidovič

Derbi v Mariboru je opravičil pričakovanja

V zelo pomembni tekmi za obstanek sta se v Sežani pomerila CB24 Tabor in Aluminij. Obe ekipi se želita odlepiti od dna, saj sta najresnejša kandidata za izpad oziroma igranje kvalifikacij.

Prvih petnajst minut nismo videli nič posebnega. V 15.minuti pa hiter protinapad gostov, ki ga je po podaji Špeharja z golom zaključil Bolha.

Tabor bi lahko izenačil dve minuti kasneje, ko je predložek Stančiča za las zamudil Bongongui.

V 30.minuti je močen strel Šrolerja s prostega strela s 30 metrov domači vratar Koprivec odbil v kot.

Tabor je igral slabo, trener Kosić je moral reagirati. Spremenil je sistem igre, v igro sta že v 36.minuti vstopila Monjac in Korošec.

V 50.minuti je strel Muse s strani Koprivec odbil, Korošec pa pred golovo črto odbil v polje.

Monjac je imel v 56.minuti na svoji desnici izenačenje, toda s šestnajstih metrov je, neoviran, streljal mimo vrat.

V 66.minuti še lepša priložnost za domače. Po prostem strelu Kodermana z desne strani je Ristić za las streljal mimo leve vratnice, vratar gostov Janžekovič je strel pospremil le s pogledom.

V 87.minuti lep predložek Monjaca, Stančič se pred golom ni znašel.

V četrti minuti sodnikovega podaljška je Monjac zadel vratnico.

V zadnji, 96.minuti pa je Koderman z razdalje streljal “iz obupa”, žoga je na poti do gola zadela Azemovića in v lepem loku padla za hrbet Janžekoviča.

Tako kot pred tednom dni so Sežanci tudi tokrat izenačili praktično v zadnji sekundi tekme. Izid 1:1 je nekako tudi najrealnejši.

Kraševci niso potrdil zmage z Bravom v prejšnjem krogu, so pa lahko več kot zadovoljni s točko. V prvem polčasu so pokazali absolutno premalo, drugi polčas je bil dosti boljši, ob koncu tekme so bili za vztrajnost nagrajeni. “Poljubila” jih je tudi sreča. Spet so izkazali staro bolezen, neučinkovitost. Gol, ki so ga dali, je bil bolj plod slučajnosti.

Aluminij je pod vodstvom novega trenerja Pevnika osvojil drugo točko v drugi tekmi. Lahko pa bi vseh šest. Kidričani so igrali agresivno, dobro so stali na igrišču, domačim igralcem so ponudili malo prostora za priložnosti. Proti koncu so popustili, spet nepotrebno prejeli gol. Tokrat gre pohvaliti njihovo obrambo, ki je bila v večjem delu tekme na nivoju.

Derbi 27.kroga sta v Ljudskem vrtu odigrala Maribor in Mura. Gledali smo dobro, odprto tekmo brez kalkulacij.

Gostje bi že v 5.minuti lahko povedli. Po predložku Horvata je vratar vijoličastih Jug žogo ravno toliko odbil, da je vtekajoči Daku ni mogel poslati v prazno mrežo.

V 11.minuti je z desne strani streljal Repas, vratar Mure Ljubić je strel obranil.

V 13.minuti je Ljubić najprej odbil strel Repasa z razdalje, potem pa odbite žoge Mudrinski s petih metrov ni uspel poslati v mrežo.

V 18.minuti je volej Beganovića zletel mimo desne vratnice Jugovih vrat.

Po napaki Pucka je Mudrinski v 32.minuti že preigral Ljubića, potem pa je zgrešil prazen gol. Ob tem se je vratar gostov poškodoval, zamenjal ga je rezervni vratar Zalokar.

Le ta je imel prvo resnejšo intervencijo v 35.minuti, ko je odbil strel Šturma.

Takoj zatem je Alvir z močnim strelom z dvanajstih metrov z leve strani zadel vratnico.

Ob koncu polčasa je najprej z razdalje spet nenatančno streljal Repas, takoj zatem pa velika gneča v 5 meterskem prostoru Juga, ki se je končala z dosojeno enajstmetrovko za goste. Po ogledu z VARom je sodnik Ponis namreč ocenil, da je Mutavčić igral z roko. Dosojeno enajstmetrovko je izkoristil Horvat.

V 50.minuti si je lepo priložnost sam pripravil Daku, Jug je njegov strel obranil z nogama.

Sledil je prosti strel Horvata, Jug je kratko odbil, Gorenc ponujenega darila ni izkoristil, streljal je čez gol.

V 62.minuti je z bližine zgrešil še Karamarko. Mura je bila v tem delu tekme nevarnejša, Maribor je igral slabše kot v prvem delu igre.

V 75.minuti smo končno videli v akciji Mudrinskega, njegov strel z glavo je Zalokar obranil.

V 81.minuti izenačenje, akcijo treh rezervistov Ivanovića, Tavaresa in Kronavetra je zaključil slednji z natančnim strelom pod prečko. Zalokar ni imel nobenih možnosti.

V zaključku tekme bi lahko zadeli oboji.

Ivanović je v 88.minuti ciljal dolgi Zalokarjev kot, ki pa ga ni zadel.

V 90.minuti meč žoga za goste. Horvat je podal žogo za hrbet domače obrambe, Daku se je znašel sam pred Jugom, a je streljal čez gol.

Zadnji je v sodnikovem podaljšku poskušal Tavares, streljal je točno v Zalokarja.

Rezultat 1:1 je realen, bližje zmagi pa so bili gostje. Maribor je bil boljši v prvem, Mura v drugem polčasu.

Vijoličasti so v rezultatski krizi, že tri tekme zapored niso zmagali. Če so v prvem polčasu še odigrali nekaj lepih kombinacij, so v drugem razočarali. Rešila sta jih šele veterana Kronaveter in Tavares. Mudrinski bi iz tiste priložnosti moral zadeti. Ivanović se trudi, a še ni pravi. Že drugič zapored pa je v Ljudskem vrtu VAR odločil o enajstmetrovki, dosojeni proti Mariboru.

Muraši so zamudili veliko priložnost za vse tri točke. V drugem polčasu so imeli nekaj protinapadov z igralcem več v zaključku, prav vse so slabo zaključili. Daku je sicer dobro odigral, a ni bil natančen pri strelih in zaključnih podajah. Vsekakor se Prekmurcem forma dviguje.

Zadnjo nedeljsko tekmo sta odigrala Koper in Bravo. Tekma je bila na dosti slabšem nivoju kot tista v Ljudskem vrtu. V prvem polčasu nismo videli praktično nič. Moštvi sta samo po dvakrat streljali na gol nasprotnika, niti en strel ni šel v okvir vrat. Edino omembe vredno priložnost je imel v 40.minuti Memić; ko se je po podaji Kramariča sam znašel pred koprskim vratarjem Golubovićem, a je streljal začetniško.

Podobno skromno je bilo tudi v nadaljevanju.

V 54.minuti je Šušnjara takoj po vstopu v igro po podaji Parrisa poskušal s strelom proti golu, vendar je žogo slabo zadel.

V naslednjih minutah smo sicer videli nekaj obetavnih napadov na obeh straneh, toda pravega zaključka ni bilo.

V 74.minuti je z razdalje streljal Colley, vratar gostov Orbanić je brez težav obranil.

V eni najslabših tekem prvenstva golov nismo videli.

Koprčani spomladi na Bonifiki še niso zmagali. Ne izkoriščajo spodrsljajev Maribora in Olimpije. Spet so razočarali v napadu, skozi vso tekmo si niso pripravili niti ene zrele priložnosti. Ob dveh točkah so izgubili še Barišića, ki se je v drugem polčasu poškodoval.

Ljubljančani so prišli v Koper po točko in jo tudi zasluženi osvojili. Tudi oni niso pokazali nič posebnega, razen čvrste, disciplinirane igre v fazi obrambe, ki je bila pretrd oreh za kakovostne koprske napadalce. S točko so lahko bolj zadovoljni kot domačini.

27.krog se bo zaključil danes, ko bo Olimpija v Stožicah igrala s Celjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine