18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Vodišek do zmag na Kitajskem

Slovenski jadralec Toni Vodišek je kljub silovitemu trku, ki mu je v zadnjem plovu pretrgal vrvi na krmilu, na Kitajskem osvojil novo zmago v svetovni seriji kitefoil. Po slavju v Gizzeriji pred mesecem dni, se je 19-letni kajtar konec tedna veselil zmage tudi na drugi tekmi zaporedoma.

Rekordni nagradni sklad v višini 60.000 evrov je v provinco Shandong na severovzhodu Kitajske pritegnil 35 tekmovalcev iz 15 držav, ki so se v štirih tekmovalnih dneh pomerili v dvajsetih plovih. Koprčan je nastop v Rumenem morju začel s težavami, saj je v uvodih dirkah dvakrat zadel ribo ali zaplato morskih alg in ob tem poškodoval podvodni del krila.

Naslednji dan je s tremi zmagami napredoval na četrto mesto, v sobotnem lažjem vetru pa prevzel vodstvo v skupnem seštevku. “Uau, a sem res prvi? Tako sem utrujen, da komaj hodim,” je bil ob pogledu na razpredelnico začuden izčrpan jadralec, ki je v šestnajstih preizkušnjah zabeležil kar osem zmag. Kljub temu je imel zaradi bližnjih srečanj z morsko favno ter posledično slabših rezultatov v začetni fazi le dve točki naskoka pred najbližjim zasledovalcem Francozom Maximeom Nocherjem.

Na konucu je nanizal še je tri prva mesta in dosegel zanesljivo zmago. Praznovanja si primorski jadralec na Daljnem vzhodu ni utegnil privoščiti, saj ga prihodnji vikend že čaka naslednja etapa svetovne serije v Pingtanu na jugu Kitajske.

Zadnje novice

Sorodne vsebine