10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Viole v čast obletnice rojstva generala Maistra in v podporo Zlatku Zahoviču

Na včerajšnjem derbiju med ekipama Olimpije in Maribora, ki se je končal neodločeno (1 proti 1), je med navijači med tekmo prišlo do male transparentne vojne.

Navijači Olimpije (Green Dragons) so imeli na transparentih napisano »Alkoholiki do groba« in »Štajerska tegoba«, Viole so jim vrnile s transparenti »J**e vam MBTKO« ter s transparentoma v čast obletnice rojstva generala Maistra in v podporo Zlatko Zahoviču.

Takole so Viole po tekmi zapisale na svojem Facebook profilu (nelektorirano):

»Za nami je še en derbi v žabariji, ki je bil iz naše strani oddelan na zelo dobrem nivoju. Parole po mestu, ki so pozivale na gostovanje so bile izobešene skozi celi teden, četrtkovega večernega treninga se je udeležilo okoli 250 navijačev, kateri so priredili veliko bakljado. Popoldan pred tekmo se je ekipa tridesetih Viol pojavila na Prešernovem trgu (razplet tega obiska je že klasično poznan). Kart za naš sektor je bilo tokrat žal premalo za vse, ki so želeli na gostovanje, je pa okoli 480 Viol za udarnim transparentom 1989, ostalimi majnšimi in petimi velikimi zastavami v zraku, dobro navijalo skozi prvi polčas, ko je najbolj grmela pesem Hej, hej žabari. V začetku drugega polčasa se je dvignila parola ob obletnici rojstva generala Maistra, parola za Zlatka Zahoviča, kot odgovor na parolo iz severa in parola o aktualnem medijskem doganju v našem fuzbalu. V 60. minuti sledi odličen pyro show, pri katerem je bil glavni poudarek na dimnih bombah, vmes je bilo prižganih še nekaj bakelj in stroboskopov, ob tem je v ognju končalo tudi nekaj zeleno belih artiklov. Dobro navijanje se je nadaljevalo tudi v drugem polčasu, največjo eksplozijo pa doživelo ob izenačujočem zadetku Luke Zahoviča, ki se je proslavil z več prižganimi bakljami.

Na koncu tekme se je igralce masovno pozdravilo skozi mrežo tik ob igrišču in jim vlilo novih moči. Na poti nazaj proti Mariboru, se je iz nekaterih prevoznih sredstev na AC z bakljami pozdravilo avtobus z igralci.

Prvenstvo nadaljujemo prihodnjo soboto 7.4. na domači tekmi proti Celju.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine