13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Villarreal v osmini finala

Piše: Samo Vidovič

Dobili smo že zadnjega udeleženca osmine finala Lige prvakov. To je španski Villarreal, ki je v Bergamu premagal domačo Atalanto s 3:2. Tekma bi morala biti odigrana v sredo, vendar je bila zaradi snega na igrišču preložena za en dan.

Atalanta je lovila zmago, ki bi ji prinesla uvrstitev v osmini finala. Vendar je Demiral že v tretji minuti naredil veliko napako, ki jo je izkoristil A. Groeneveld in povedel Villarreal v vodstvo.

Capoue je v 42.minuti z bližine povišal vodstvo gostov, ki so šli na odmor z dvema goloma prednosti.

Ko je A. Groeneveld v 51.minuti še drugič uspel premagati domačega vratarja Mussa, se je zdelo, da je vsega konec. Toda igralci Atalante se niso predali.

Malinovsky je v 71.minuti s strelom s šestnajstih metrov znižal na 1:3.

Devet minut kasneje je Iličić lepo podal Zapati, ki je domače približal na gol razlike.

Do konca so imeli še dve lepi priložnosti celo za popoln preobrat, ki pa jih niso izkoristili. Ostalo je pri minimalni zmagi gostov.

Gostje so zmagali zasluženo, izkoristili so velike napake in luknje v domači obrambi. Domači so se prebudili prepozno, po drugem golu pa so imeli tudi nekaj smole. Bili so blizu izenačenja, s katerim bi prišli do možnosti, da v končnici tekme pridejo do zmage in uvrstitve v nadaljnje tekmovanje.

Končna lestvica skupine F je tako naslednja: Manchester United 11, Villarreal 10, Atalanta 6, Young Boys 5 točk.

V osmino finala so se uvrstili: Manchester City, Paris SG, Ajax, Sporting, Liverpool, Atletico Madrid, Real Madrid, Inter, Juventus, Chelsea, Bayern, Benfica, Lille, RB Salzburg, Manchester United ter Villarreal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine