22.2 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Villarreal pripravil senzacijo v Münchnu

Piše: Samo Vidovič

Real v polfinale popeljal Benzema

Bayern je v Münchnu lovil gol zaostanka iz prve tekme proti Villarrealu. Po pričakovanju so Bavarci takoj začeli s pritiskom na vrata gostov. Toda obramba gostov je bila strnjena, postavljena pred svoj kazenski prostor, težko jo je bilo prebiti.

Šele v 29.minuti smo videli prvo priložnost za domače. Po predložku z desne strani je Musiala z glavo streljal z desetih metrov, gostujoči vratar Rulli je bil dobro postavljen in je strel brez večjih problemov obranil.

Do konca polčasa nismo videli nič konkretnega, če izvzamemo strel Morena v zadnji minuti sodnikovega podaljška.

Polčas se je končal brez zadetkov. Igralci Bayerna so bili v zadnjih minutah polčasa preveč nervozni, predvsem Lewandovsky,  ki je nasedel tudi na nekatere provokacije Albiola. Grešili so tudi v podajah, kar je netipično za njih.

Takoj na začetku drugega polčasa se je v priložnosti znašel Musiala, ki pa je žogo preslabo sprejel, tako da ni prišel do pravega zaključka.

V 50.minuti lepa podaja Saneja do Umpamecana, ki je streljal čez gol.

Dve minuti kasneje pa je Bayern povedel. Parejo je slabo podal, Bavarci so po prestreženi žogi odigrali v globino do Lewandowskega, ki je s petnajstih metrov premagal Rullija.

V 56.minuti kombinacija Goretzka-Müller, slednji jo je nenatančno zaključil.

V 71.minuti stoodstotna priložnost za domače. Po podaji Saneja je Müller z glavo zgrešil vrata Rullija, bil je popolnoma sam pred njim.

Coman je poskušal v 76.minuti, tudi on ni bil natančen.

V 82.minuti so do priložnosti prišli tudi gostje, Danjuma je streljal mimo desne vratnice.

V 88.minuti pa šok za Bavarce in njihove navijače. Parejo, Lo Celso in Moreno so izpeljali hiter protinapad, ki ga je z golom zaključil rezervist Chukwueze.

Bayern si do konca tekma ni več pripravil priložnosti, končalo se je z 1:1. Villarreal je pripravil največje presenečenje v letošnji Ligi prvakov, zmagal je s skupnim izidom 2:1.

Izpad Bayerna proti ekipi, ki ne sodi v sam vrh španskega nogometa, je velika senzacija. Vendar se je že na prvi tekmi videlo, da so Španci v tem trenutku v dobri formi, da bodo imeli Bavarci težje delo, kot se je pričakovalo.

Sinoči so igralci Bayerna sicer vseskozi napadali, imeli so veliko premoč v posesti žoge in strelih na gol. Toda prvi polčas so odigrali slabo, namesto hitrega zadetka so se ves polčas mučili s trdimi Španci.

Drugi polčas so odigrali bolje, Müller je imel veliko priložnost, da jih popelje do želenega rezultata, ni mu uspelo. Gostje so izkoristili padec koncentracije v obrambi domačih v zadnjih desetih minutah, sveži Chukwueze je Bavarce potopil tik pred koncem tekme.

Za Bayern je to seveda veliko razočaranje, izpada Bavarcev proti Villarrealu razen navijačev kluba iz Španije ni pričakoval nihče.

Tudi druga včerajšnja tekma v Madridu, kjer sta igrala Real in Chelsea, je bila zanimiva do zadnje minute. Ponudila je vse tisto, zaradi česar je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu. Zadetke, priložnosti, preobrate, skratka nogomet, ki si ga navijači samo želimo gledati.

Real je imel prednost dveh zadetkov pred povratno tekmo, zdelo se je, da igralci Belega baleta ne bodo imeli velikih težav za uvrstitev v polfinale.

Toda igralci aktualnega evropskega prvaka iz Londona so prišli v Madrid z namenom izničiti prednost Reala. Takoj na začetku tekme so prevzeli pobudo in v 15.minuti prišli do zadetka. Mount je s strelom s petnajstih metrov zaključil hitro akcijo, ki ji obramba domačih ni uspela slediti.

V 51.minuti so gostje izničili prednost Reala. Po kotu Mounta z desne strani je Rüdiger s strelom z glavo premagal domačega vratarja Courtoisa.

Malo zatem je tretjič za goste zadel M. Alonso, sodnik Marciniak je gol po ogledu videoposnetka zaradi igranja z roko razveljavil.

V 75.minuti je Werner preigral Alabo in Casemira ter na koncu premagal še Courtoisa. Chelsea je bil na pragu polfinala.

Toda v 80.minuti je Rodrygo, ki je tik pred tem vstopil v igro, izkoristil podajo Modrića in Realu priigral podaljška.

Tu pa je na sceno v 96.minuti stopil Benzema, ki je po podaji Viniciusa Juniorja z glavo premagal vratarja gostov Mendyja.

Do konca tekme so si Londončani priigravali in tudi zapravljali priložnosti. Toda do zadetka, ki bi jim omogočil streljanje enajstmetrovk, niso prišli. Zmaga s 3:2 je pirova, Real se je s skupnim rezultatom 5:4 uvrstil v polfinale.

Chelsea je bil na pragu polfinala, gostje so v Madridu odigrali odlično, bili boljši od Reala, ki se je izvlekel skozi šivankino uho.

Real se je v polfinale uvrstil v prvi vrsti zaradi odličnega Benzemaja, ki je dal štiri od petih Realovih zadetkov v tem četrtfinalu. Predvsem v sinočnji tekmi so igralci Belega baleta izkazali veliko napak, predvsem v zadnji liniji, ki ni bila na nivoju ekipe, ki se bori za vstop v polfinale Lige prvakov. Kljub temu jih gre pohvaliti, da so se uspeli vrniti “iz mrtvih” in se uvrstiti v polfinale. Zasluženo ali ne, uspeli so izločiti aktualnega evropskega prvaka, ki bo še dolgo žaloval za izgubljeno priložnostjo v Madridu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine