6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

(VIDEO) Zgodovinski uspeh za slovenski tenis: Tamara Zidanšek v četrtfinale Odprtega prvenstva Francije

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Slovenska igralka tenisa Tamara Zidanšek je postala prva Slovenka v zgodovini, ki ji je uspelo v četrtfinale prestižnega teniškega odprtega prvenstva Francije na Roland Garrosu in hkrati postala prva Slovenka v četrtfinalu enega izmed velikih štirih turnirjev v samostojni Sloveniji.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po zmagi s 7:6 (4) in 6:1 proti Romunki Sorani Cirstea postala prva četrtfinalistka odprtega prvenstva Francije in obenem prva četrtfinalistka enega največjih turnirjev v samostojni Sloveniji.

V četrtfinalu Roland Garrosa se bo Zidanškova pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Marketo Vondrouševo, ki je v 3. krogu izločila Slovenko Polono Hercog, in Španko Paulo Badosa.

 

“Na igrišče sem prišla pripravljena. Prvi niz je bil težak, odločala je ena točka, imela je (Cirstea, op. STA) že priložnost za osvojitev niza in zelo vesela sem, da sem se ubranila in na koncu zmagala,” je v prvi izjavi po dvoboju povedala 23-letnica, ki je dodala, da ji ta uspeh ogromno pomeni in da je neizmerno vesela uvrstitve med najboljših osem.

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam, poroča STA. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla samo Mima Jauševec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to ravno na pariškem pesku. Poleg tega je igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine