2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

(VIDEO) Naši orli tudi na ekipni tekmi brez konkurence!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so postali zmagovalci ekipne tekme v Planici. Pred 20 tisoč navijači so se Slovenci za stopničke borili z norveškimi letalci. Kakorkoli, Lanišek je mojstrsko odbil napad Halvorja Egnerja Graneruda in njegovih 242 metrov, ter poletel do 237,5 m.

Slovenci so skupaj nabrali 24,2 točke prednosti pred Norvežani ter 56,9 pred tretjeuvrščenimi Avstrijci, kjer je še posebej blestel svetovni rekorder Stefan Kraft.

Svetovni prvak v poletih in olimpijski prvak z velike naprave Lindvik je bil v prvi seriji daleč najboljši med vsemi. Tudi v finalu je poskrbel za odličen polet do 241,5 metra. Včerajšnji zmagovalec Žiga Jelar je poletel do 227 metrov, kar je pomenilo, da je Slovenija zdrsnila na drugo mesto in za Norveško zaostajala za 5,2 točke.

Kapetan ekipe Peter Prevc je v finalu poletel kar do 236 metrov in Slovenijo zopet popeljal na prvo mesto. S tem je prednost povišal na kar 25,1 točke. Kot tretji v slovenski vrsti je nastopil svetovni podprvak v poletih Timi Zajc“Rokavico mu je z izjemnim poletom 231,5 metra vrgel Norvežan Johann Andre Forfang, Zajc pa je za njim pristal kar pri 241 metrih. Slovenija je pred nastopi zadnje skupine prednost povišala na 34 točk,” poroča STA.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine