4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Vid Debeljak zmagal v Avstraliji, Urša Kragelj osma

Na olimpijski progi v Penrithu so bile danes na sporedu prve finalne preizkušnje divjevodaškega festivala. Na tekmi v sprintu na divjih vodah je v konkurenci kajakašev slavil slovenski reprezentant Vid Debeljak, v slalomskem delu tekme pa je v finalu veslala kajakašica Urša Kragelj in bila osma.

 

Evropski prvak iz leta 2017 ter dobitnik več kolajn s svetovnih prvenstev v sprintu na divjih vodah Debeljak je uspešno odprl tekmovalno sezono 2019, ki spomladi prinaša evropsko prvenstvo v Bovcu oziroma Kobaridu, ob koncu septembra pa še svetovno prvenstvo v sprintu v Španiji. V okviru zimskih priprav, ki jih letos opravlja v Avstraliji, je Debeljak nastopil na tekmi v sprintu na divjih vodah in zanesljivo zmagal. V finalu kajakašev je v cilj priveslal s prednostjo 24 stotink sekunde pred Avstralcem Robertom McIntyreom. Tretji je bil Alexander McIntyre, ki pa je za Debeljakom zaostal za 31 stotink sekunde.

Danes so v polfinalih in finalih odprtega prvenstva Avstralije v slalomu na divjih vodah veslali kanuisti in kajakašice. V polfinalu smo imeli tri predstavnike, do finalnega nastopa pa je priveslala kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila v polfinalu četrta, saj je zaostala le za Avstrijko Corinno Kuhnle, Nemko Ricardo Funk in Čehinjo Veroniko Vojtovo. V finalu je Kragljeva nato v cilj priveslala s časom, ki je zadostoval za osmo mesto. Zmagala je Funkova pred Avstralko Jessico Fox in še eno Nemko Jasmin Schornberg. Ajda Novak je obstala v polfinalu, kjer je bila 26.

Med kanuisti je veslal Luka Božič, ki je v petkovih kvalifikacijah zasedel sedmo mesto. V polfinalu je s progo sicer opravil brez dotikov, a je z zaostankom 3,67 sekund za vodilnim Čehom Lukašom Rohanom ostal izven deseterice finalistov. Na koncu je bil 16. V finalu je s progo najbolje opravil Britanec David Florence, drugi je bil Francoz Martin Thomas, tretji pa Italijan Raffaello Ivaldi.

V nedeljskem delu tekmovanja bosta v polfinalu kajakašev veslala Peter Kauzer in Niko Testen.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine