9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Veselje za Hrvate: Zlatko Dalić ostaja hrvaški selektor

Zlatko Dalić se je po pogovorih s predsednikom Hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem zavezal, da bo še naprej vodil hrvaško izbrano vrsto, s katero je na svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji osvojil drugo mesto.

 

Vest o nadaljnjem sodelovanju Dalića in hrvaške federacije je zveza objavila danes na svoji spletni strani.

Dalić je reprezentanco prevzel pred zadnjo tekmo kvalifikacij za SP z Ukrajino. Nato jo je prek dodatnih kvalifikacij z Grčijo popeljal na svetovno prvenstvo, kjer je osvojila drugo mesto, potem ko je v finalu izgubila s Francijo. Na mundialu v Rusiji je Hrvaška premagala Nigerijo, Argentino, Islandijo, Dansko in Rusijo po enajstmetrovkah in Anglijo.

Po koncu prvenstva so se sprožila ugibanja, da bi lahko Dalić zapustil selekcijo ter da bo sprejel izziv za delo v Aziji. Na koncu se je le odločil, da bo še naprej hrvaški selektor.

Dogovor med Dalićem in Šukerjem mora potrditi še izvršni odbor zveze. Novo pogodbo naj bi Dalić podpisal v tednu pred 20. avgustom, ko bo objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih dveh tekmah. Hrvate 6. septembra čaka prijateljska tekma s Portugalsko, nato pa 11. septembra uvodni obračun Uefine lige narodov proti Španiji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine