14.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

(PODROBNOSTI) Velika tragedija za slovenski šport – nesreča vzela slovensko smučarko, članico reprezentance!

Piše: škandal.si, STA

S Smučarske zveze Slovenija so sporočili žalostno vest, da je na pripravah na Norveškem v tragični nesreči ugasnilo življenje mlade članice A  slovenske reprezentance v teku na smučeh Hane Mazi Jamnik.

»Trenutno so vse naše misli pri družini, ki ji izrekamo globoko sožalje. Prosim vas, da v teh težkih trenutkih spoštujete zasebnost družine in članov reprezentance, ki so nad dogodkom pretreseni,« so v izjavi za javnost zapisali pri krovni slovenski smučarski organizaciji.

Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik, so v izjavi za javnost sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Stara je bila 19 let.

V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

“Voznika in vozilo imamo pod nadzorom. Vzeli smo mu vozniško dovoljenje in ga ovadili. Vzeli smo mu tudi vzorec krvi, da ugotovimo, če je vozil pod vplivom alkohola,” je za norveško spletno stran norvay.posten.com dejal predstavnik policije, ki je po nesreči za dalj časa zaprla cesto.

Mazi Jamnikova je bila ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku.

Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Smučarska zveza je družini mlade tekačice izrazila sožalje, obenem pa prosila za spoštovanje zasebnosti družine v zahtevnih trenutkih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine