12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Velika napaka pri žrebu osmine finala Lige prvakov

Piše: Samo Vidovič

V Nyonu so sinoči izžrebali pare osmine finala Lige prvakov. Žreb, ki se je začel malo po 12 uri, so seveda z zanimanjem spremljali nogometni navdušenci širom po svetu. Tokrat pa se je organizatorjem žreba pripetila velika napaka, zato so morali žreb ob 15. uri ponoviti.

Eno od pravil določa, da se v osmini finala ne smeta pomeriti kluba, ki sta igrala v isti skupini že v skupinskem delu. Tako je bil pri žrebu izvlečen par Atletico Madrid-Liverpool. Ker sta ekipi v skupinskem delu igrali skupaj v skupini B, so morali prvotni žreb razveljaviti in pare žrebati še enkrat.

Namesto Liverpoola bi se morala v bobnu nahajati kroglica z imenom Manchester Uniteda. Ta kroglica je že prej poskrbela za zmedo, saj se je nahajala v bobnu skupaj z Villarrealom, s katerim je Manchester United igral v skupini F.

UEFA je kot razlog za napako navedla tehnične težave programske opreme zunanjega ponudnika storitev.

Po ponovnem žrebu smo dobili naslednje pare osmine finala Lige prvakov:

 

Benfica Lizbona-Ajax

Villarreal-Juventus

Atletico Madrid-Manchester United

Red Bull Salzburg-Bayern

Inter Milan-Liverpool

Sporting Lizbona-Manchester City

Chelsea-Lille

Paris SG-Real Madrid

 

Prve tekme osmine finala bodo odigrane 15/16. ter 22/23 februarja, povratne pa 8/9 ter 15/16. marca. Boljša ekipa iz obeh tekem se bo uvrstila v četrtfinale.

 

Izžrebali so tudi pare Evropske in Konferenčne lige.

 

V Evropski ligi so se neposredno v osmino finala uvrstili Crvena zvezda, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Bayer Leverkusen, Monaco, Spartak Moskva, West Ham, Lyon, ki so bili zmagovalci svojih skupin. Drugouvrščene ekipe skupinskega dela Evropske lige in tretjeuvrščene ekipe Lige prvakov pa igrajo kvalifikacije.

Pari so:

Sevilla-Dinamo Zagreb

Barcelona-Napoli

Zenit-Betis

Borussia Dortmund-Glasgow Rangers

Šerif-Braga

Porto-Lazio

Atalanta-Olympiacos

Red Bull Leipzig-Real Sociedad

Prve tekme bodo 17.februarja, povratne teden dni kasneje. Zmagovalci obračunov se bodo v osmini finala pomerili z že uvrščenimi zmagovalci skupin.

 

V Konferenčni ligi osem zmagovalcev skupin čaka na zmagovalce obračunov drugouvrščenih ekip Konferenčne in tretjeuvrščenih ekip Evropske lige. Pari so naslednji:

Fenerbahče-Slavia Praga

Midtyilland-PAOK

Rapid-Tottenham ali Vitesse

Marseille-Qarabag

PSV Eindhoven-Maccabi Tel Aviv

Sparta Praga-Partizan

Leicester-Randers

Celtic-Bodo/Glymt

Prve tekme bodo 17.februarja, povratne teden dni kasneje.

Zmagovalci skupin Konferenčne lige, ki čakajo zmagovalce teh obračunov, pa so: AZ Alkmar, Basel, Köbenhavn, Gent, Feyenoord, LASK, Rennes, Roma.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine