7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Vedno hujše je! LGBT-ideologija kljub pravilnikom vdira tudi na športna igrišča – igralci, ki zavračajo nošenje »mavričnih« simbolov, tarče nadlegovanja!

Iz mednarodne civilnodružbene organizacije CitizenGO so sporočili, da so začeli zbirati podpise za peticijo, s katero naj bi pritisnili na mednarodno nogometno zvezo, naj bo dosledna pri uveljavljanju politične nevtralnosti na igriščih, zlasti zaradi pritiskov, da morajo nogometaši na dresu nositi mavrični simbol, s katerim naj bi izražali podporo LGBT lobijem.

Kot opozarjajo, so nekateri v to tudi prisiljeni proti svojim načelom, v primeru zavračanja teh simbolov pa so tarča nadlegovanja in jim grozi, da bodo v svoji nadaljnji karieri prikrajšani. Že leta 2017 so ameriško profesionalno nogometašico Jaelene Hinkle, ko je igrala za ameriško nogometno reprezentanco, presenetile zahteve vodstva ekipe, da nosijo na dresih t. i. LGBT mavrico, s katero naj bi proslavili »mesec ponosa«. Ker se kot kristjanka s tem ni strinjala, je imela težave, saj je morala dati povsem politično izjavo, čeprav velja, da se od športnikov ne izsiljuje izjav, s katerimi bi izkazovali takšno ali drugačno prepričanje.

CitizenGO tako pričakuje, da bodo mednarodne organizacije, ki se ukvarjajo z moštvenimi športi, dosledno upoštevale, da bodo spoštovale pravico športnikov do lastnega prepričanja in da na podlagi le-tega ne bodo diskriminirani. Opozarja tudi, da so na preteklih mednarodnih nogometnih tekmah vodstva reprezentanc ZDA, Republika Irska in nekatere profesionalne ekipe od igralcev zahtevale, da na svojih dresih nosijo LGBT mavrico.

Angleška reprezentanca je denimo od igralcev zahtevala, da na zavesah nosijo LGBT vezalke, nekatere ekipe pa od kapetanov zahtevajo, da nosijo kapetanski trak v mavrični barvi. Nekateri so postavili LGBT mavrico na vogalne zastave. »Glede na podrobno poročiloLet All Play, ki se nahaja na naši spletni strani, pravilnik iger Mednarodne nogometne zveze (IFAB), navaja, da “oprema ne sme imeti nobenih političnih, verskih ali osebnih sloganov, izjav ali podob” (člen 4.5). Pravilnik FIFA o opremi dodaja, da to vključuje prepoved katerega koli “političnega ali primerljivega simbola” (člen 8.3).« FIFA in IFAB morata uveljaviti svoja pravila, še navajajo v CitizenGO.

Peticijo lahko podpišete TUKAJ.

P. G.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine