6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Včerajšnji tekmi lige prvakov: Gledali smo popolnoma drugačno tekmo kot v Barceloni

Piše: Samo Vidovič 

V včerajšnjih povratnih tekmah osmine finala Lige prvakov sta igrala Paris SG-Barcelona in Liverpool-RB Leipzig. 

Paris SG je v Parizu proti Barceloni branil visoko prednost 4:1 iz prve tekme.

Tokrat smo gledali popolnoma drugačno tekmo kot v Barceloni. Od prve minute je vajeti igre prevzela v svoje noge Barcelona. Paris SG je deloval bledo, celo nezainteresirano. Kot da bi njegovi igralci tekmo vzeli prelahko. Desne strani obrambe Parižanov kot da ni bilo. Dembele se je po tej strani dobesedno sprehajal, trikrat je bil v priložnosti. Vendar domačemu vratarju Navasu ni mogel dati gola. Dosti bližje zadetku je bil sredi polčasa Dest, zadel je prečko. Predvsem od desete do petindvajsete minute je bila dominacija Barcelone popolna. V tem obdobju domači niso mogli na nasprotno polovico, niti si podati treh povezanih podaj.

Potem pa v 29 minuti nerodnost gostujočega branilca Lengleta, ki je v povsem nenevarni situaciji za gol od zadaj pohodil Icardija. Mbape je enajstmetrovko zanesljivo realiziral.

Sledila je spet priložnost Dembeleja. Potem pa je velemojster Messi v 37 minuti z izredno natančnim strelom s petindvajsetih metrov izenačil. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je Kurzawa “ponovil vajo” Lengleta, nepotrebno je brcnil Griezmana. Enajstmetrovko je izvajal Messi. Navas je s pomočjo vratnice strel obranil.

Tudi v drugem polčasu je bila Barcelona podjetnejša. Sicer je bilo manj priložnosti kot v prvem. Najlepšo za goste je imel Busquets, ki je v 70 minuti z glavo streljal, Navas je spet obranil. V zadnji minuti pa končno dober protinapad in priložnost za domače. Mbape je streljal čez gol. Ostalo je 1:1.

Paris SG je s skupnim rezultatom 5:2 napredoval v četrtfinale. V prvi tekmi je na Nou Campu ponižal Barcelono. Danes pa ni pokazal praktično nič. Kljub temu njegovo napredovanje ni bilo ogroženo.

Barcelona je odigrala zelo dobro tekmo. Pokazala se je v povsem drugi luči kot pred tremi tedni na domačem igrišču. Imela je  veliko priložnosti, vendar so bili njeni igralci nenatančni. Ali pa je bil Navas, z izjemo strela Messija, vedno na mestu.

V drugi tekmi sta se srečala Liverpool in RB Leipzig. Tako kot prva tekma je bila tudi ta odigrana v Budimpešti.

Liverpool je z zadetkoma Salaha in Maneja v 70 oziroma 74 minuti zmagal z istim rezultatom kot na prvi tekmi in se s skupnim rezultatom 4:0 uvrstil v četrtfinale.

Glede na res slabe rezultate v domačem prvenstvu v letošnjem letu, kjer prvak ne more biti več, se mora fokusirati na Ligo prvakov. In poskušati ponoviti uspeh iz leta 2019, ko je bil evropski prvak.

RB Leipzig trenutno še ni na nivoju najboljših evropskih ekip. V obrambi so njegovi igralci v obeh tekmah naredili preveč individualnih napak za napredovanje. Osmina finala je njegov domet, realnost.

Naslednji torek in sredo bodo na sporedu še preostale štiri povratne tekme osmine finala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine