4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

V zadnjem tednu sedem igralcev lige NBA pozitivnih na covid-19

Piše: P.T.

Sedem igralcev severnoameriške košarkarske lige od 456, kolikor jih je bilo testiranih, je bilo v zadnjem tednu pozitivnih na okužbo z novim koronavirosom, je v sredo objavila liga NBA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vsak igralec, ki je pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, mora v skladu s protokoli lige NBA v osamitev ali preživeti čas v karanteni, dokler se lahko znova pridruži ostalim v skladu z zdravstvenimi in varnostnimi smernicami.

Protokoli zahtevajo tudi karanteno tistih, ki so bili v tesnem stiku z okuženo osebo.

Zadnja težava s pandemijo je nastopila, ko je liga NBA v nedeljo preložila načrtovano domačo tekmo kanadske ekipe iz Toronta v Tampi na Floridi proti zasedbi Chicago Bulls, ker Raptors niso imeli na voljo najmanj osem igralcev.

Še ena tekma kanadskih plenilcev v Tampi, ki bi morala biti v torek proti Detroitu, je bila preložena na sredo, dokler ne bodo znani izvidi testov.

Toronto je v sredo zvečer na seznam covid-19 uvrstil pet igralcev. To so Psacal Siakam, Fred VanVleet, O.G. Anunoby, Malachi Flynn in Patrick McCaw.

Med drugimi, ki so navedeni na covidnem seznamu, so španski center Marc Gasol iz Los Angeles Lakers, član New York Knicks Derrick Rose in člana Sacramenta Jabari Parker in Hassan Whiteside.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine