3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

V taboru Ilke Štuhec pojasnili zaplet z Andreo Massijem – z njim niso sprti!

Razpletla se je še ena velika skrivnost, ki je v zadnjih dneh kratila čas uporabnikov spletnih medijev. Gre za vprašanje, kdo je življenjskemu partnerju Tine Maze Andrei Massiju zavrnil vstop v vetrovnik, kjer so italijanski in slovenski smučarji testirali nove kombinezone. To je bil lastnik podjetja in najemnik vetrovnika in ne tabor Ilke Štuhec.

 

Resnico o domnevnem incidentu, ki naj bi se pripetil v petek na italijanski strani državne meje pri Gorici, razkriva v današnji izdaji časnik EkipaSN.

Nastal je pravi vihar, ki pa ima, sodeč po sporočilih iz tabora Ilke Štuhec, precej drugačno ozadje, kot je bilo predstavljeno javnosti. Prvi je o domnevnem incidentu v ponedeljek pisal ljubljanski Dnevnik, češ da naj bi Ilka Štuhec prepovedala vstop Andrei Massiju v vetrovnik v Gorici, kjer je testirala kombinezon za novo sezono. Menda zaradi zamer, ki naj bi jih gojila do Massija še iz časov aktivne smučarske kariere Tine Maze.

V taboru Ilke Štuhec pa trdijo, da je zgodba precej drugačna. Poklicali so Andreo Massija, da pride v Sovodenj pri Gorici, kjer je italijansko podjetje Energiapura testiralo kombinezone za novo sezono. Massija je poklical Beni Matti, vodja tekmovalne ekipe švicarskega podjetja Stöckli, sicer srčni izbranec aktualne smukaške svetovne prvakinje, toda zato, da bi prinesel smuči znamke Stöckli za potrebe fotografiranja, saj jih v taboru Štuhčeve niso imeli s seboj.

“Massi je prinesel smuči in hotel vstopiti v vetrovnik. Toda noter ga ni spustil Alberto Olivetto, lastnik podjetja Energiapura, saj ni želel, da bi Massi opazoval oziroma videl, kako aerodinamični oziroma zračnopropustni so kombinezoni. To je seveda poslovna skrivnost podjetja in če bi Massija spustili v vetrovnik, da bi videl rezultate testiranja, bi bilo nekaj podobnega, kot če bi nekoga iz zveze NATO spustili na testiranje orožja ruske vojske. Ilka Štuhec in njena mama Darja Črnko sta bili res tisti čas v vetrovniku in sta testirali opremo, tam so bili tudi Boštjan Kline, Christian Innerhofer, Peter Fill, vendar sploh nista vedeli, da je Massi prišel v Sovodenj. Ilka ni mogla prepovedati Massiju vstop v vetrovnik, ker sploh ni vedela, da je Massi tam,” so za EkipoSN povedali iz tabora slovenske alpske smučarke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine