12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

V Stožicah se začenja finale med Petrol Olimpijo in Krko

Odločitev o prvaku sedemindvajsete sezone državnega prvenstva v košarki bo znana v prihodnjih desetih dneh. Prva tekma v seriji na tri zmage med Petrolom Olimpijo in Krko bo danes ob 17.30 v Stožicah.

Tekme si bodo sledile v razmaku treh dni, tako da bo drugi obračun v Novem mestu v torek ob 18. uri, prva morda že odločilna tekma, če bo katera od ekip dobila uvodni dve preizkušnji, pa bo naslednji petek v Tivoliju.

Petrol Olimpija je branilec naslova in edina ekipa od prvih treh po rednem delu lige Nova KBM, ki še ni osvojila pomembnejše lovorike v tej sezoni. Ljubljančani so sicer lani oktobra postali zmagovalci superpokala, Krka in Sixt Primorska pa imata veliko bolj vredna naslova v drugi diviziji lige Aba oziroma slovenskem pokalu Spar.

Za Ljubljančane bo to štiriindvajseti nastop v finalu državnega prvenstva, za Krko deseti, Ljubljančani imajo šestnajst naslovov, Novomeščani pa sedem.

Krki leži Olimpija v finalih, saj je dobila šest od osmih finalnih nizov, ki sta jih moštvi igrali v tem stoletju. Ljubljančani so nazadnje proti Krki prvaki postali 2002.

Domačin današnje tekme ima nekoliko daljšo klop oziroma širši nabor igralcev ter je v nizu devetih zmag, Novomeščani pa stavijo na izkušnje in dobro energijo v ekipi, še posebej po velikem preobratu v odločilni tretji polfinalni tekmi proti Sixt Primorski.

Finalno serijo bosta prenašali TV Slovenija in Šport TV.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine