10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

V Stožicah se začenja finale med Petrol Olimpijo in Krko

Odločitev o prvaku sedemindvajsete sezone državnega prvenstva v košarki bo znana v prihodnjih desetih dneh. Prva tekma v seriji na tri zmage med Petrolom Olimpijo in Krko bo danes ob 17.30 v Stožicah.

Tekme si bodo sledile v razmaku treh dni, tako da bo drugi obračun v Novem mestu v torek ob 18. uri, prva morda že odločilna tekma, če bo katera od ekip dobila uvodni dve preizkušnji, pa bo naslednji petek v Tivoliju.

Petrol Olimpija je branilec naslova in edina ekipa od prvih treh po rednem delu lige Nova KBM, ki še ni osvojila pomembnejše lovorike v tej sezoni. Ljubljančani so sicer lani oktobra postali zmagovalci superpokala, Krka in Sixt Primorska pa imata veliko bolj vredna naslova v drugi diviziji lige Aba oziroma slovenskem pokalu Spar.

Za Ljubljančane bo to štiriindvajseti nastop v finalu državnega prvenstva, za Krko deseti, Ljubljančani imajo šestnajst naslovov, Novomeščani pa sedem.

Krki leži Olimpija v finalih, saj je dobila šest od osmih finalnih nizov, ki sta jih moštvi igrali v tem stoletju. Ljubljančani so nazadnje proti Krki prvaki postali 2002.

Domačin današnje tekme ima nekoliko daljšo klop oziroma širši nabor igralcev ter je v nizu devetih zmag, Novomeščani pa stavijo na izkušnje in dobro energijo v ekipi, še posebej po velikem preobratu v odločilni tretji polfinalni tekmi proti Sixt Primorski.

Finalno serijo bosta prenašali TV Slovenija in Šport TV.

Zadnje novice

Sorodne vsebine