0.5 C
Ljubljana
petek, 27 januarja, 2023

V Portorožu danes začetek glavnega dela turnirja WTA

Piše: STA

Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev, ki spada v serijo turnirjev WTA 250, se bo danes začel glavni del. Še pred tem bo na vrsti zadnji krog kvalifikacij, v katerem bo nastopila Živa Falkner. Danes bodo na igrišče stopile še štiri Slovenke.

Dogajanje se bo v Portorožu v teniškem centru začelo ob 11. uri, ko bodo na sporedu zadnji obračuni v kvalifikacijah. V drugi krog se je med Slovenkami uspelo prebiti le 552. igralki sveta Živi Falkner, ki se bo za mesto v glavnem delu žreba okoli 12.30 pomerila s favorizirano Romunko Gabrielo Ruse (101. na lestvici WTA).

Preostale tri Slovenke so se poslovile v prvem krogu kvalifikacij, in sicer Nina Potočnik (330.), Noka Jurič (1299.) in Lara Smejkal (1300.).

Prvi dan se bodo v glavnem delu obeh žrebov predstavile štiri Slovenke, vse med dvojicami. Pia Lovrič in Lara Smejkal bosta na igrišču št. 2 v tretjem dvoboju igrali proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova. Kaja Juvan bo v naslednjem obračunu združila moči z Nemko Anno-Leno Friedsam in igrala proti nemško-ruski navezi Vivian Heisen/Jekaterina Aleksandrova.

Nastopila bo tudi Tamara Zidanšek, ki jo na igrišču številka 1 v četrtem dvoboju skupaj z Madžarko Timeo Babos čaka obračun proti nemškima sestrama Yani in Tayisiyi Morderger.

Med posameznicami bosta prvi dan dejavni prvi nosilki. Britanko Emmo Raducanu (11.) bo v zadnjem dvoboju dne na osrednjem igrišču izzvala Ukrajinka Dajana Jastremska, druga nosilka Beatriz Haddad Maia iz Brazilija pa se bo pred tem pomerila z Danko Claro Tauson.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine