4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

V polfinalu še Rusija in Španija

Piše: Samo Vidovič

Znani so vsi polfinalisti letošnjega evropskega prvenstva v futsalu. Ob Portugalski in Ukrajini, ki sta se v polfinale uvrstili v ponedeljek, je včeraj to uspelo še Rusiji in Španiji. Obe reprezentanci sta opravičili vlogi favorita in premagali svoji nasprotnici, Gruzijo in Slovaško.

Najprej je bila odigrana tekma med Rusi in Gruzijci. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Drugi polčas je bil bolj zanimiv. Rusi so povedli v 23.minuti, ko je zadel Niyazov. Minuto kasneje je izenačil Petry Branco. Chiskala je Rusijo v 28.minuti znova povedel v vodstvo. Tekma je bila odprta do samega konca. Gruzijci kljub velikemu trudu niso uspeli izenačiti. Chiskala je šest sekund pred koncem zapečatil njihovo usodo in postavil končnih 3:1 za Rusijo.

Druga včerajšnja četrtfinalna tekma med Španijo in Slovaško je bila manj razburljiva. Odločitev o zmagovalcu je padla veliko prej. Španci so že po prvem polčasu vodili s 3:0. Zadeli so Mellado  v 2.minuti, Sergio Lozano v 10.minuti in Campos v 16.minuti. Ko je Mellado v 24.minuti vnovič zadel, je bilo jasno, da je tekma odločena. Serbin je v 34.minuti sicer znižal, pol minute kasneje pa je spet zadel Campos. Končni rezultat 5:1 za Špance pove vse, bili so premočni za Slovake.

V polfinalu se bosta tako pomerili Ukrajina in Rusija ter Portugalska in Španija. Tekmi bosta odigrani v petek v Amsterdamu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine