13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

V polfinale še Koper in Olimpija

Piše: Samo Vidovič

Danes smo do bili še preostala dva polfinalista slovenskega nogometnega pokala. To sta Koper in Olimpija.
Koper je na Ptuju premagal domačega drugoligaša Dravo z 2:0. Oba gola je dal Mulahusejnović. Prvega v 29, drugega pa v 81 minuti tekme. Drava je imela najlepšo priložnost v 34 minuti. Takrat je gostujoči vratar Vargić obranil enajstmetrovko, ki jo je izvajal Rogina.
V Lendavi pa je Olimpija šele po podaljških strla odpor Nafte. Edini zadetek za zmago Olimpije 1:0 je v 111 minuti dal Vomberger, potem ko je z lepim strelom z glavo premagal domačega vratarja Raduho. Ljubljančani, ki so imeli večji del tekme iniciativo, so bili sicer bližje zadetku v regularnem delu tekme. Pungaršek je v 55 minuti zadel prečko. Strela Bosića in Bakića je Raduha obranil.  V zadnji minuti tekme je bil pri gostih izključen Bosić.
Zmaga Olimpije je zaslužena. Igra pa je bila dokaj povprečna. V polfinale jih je popeljal gol Vombergarja, tipičen za njega. Trener Stanković je rotiral ekipo, ni se najbolje obneslo.
Pri domačih, ki so se gostom dobro upirali, je dvakrat za las mimo gola streljal Bizjak. Častno so izpadli, z malo več sreče in koncentracije pri zaključnih strelih na gol bi lahko celo presenetili renomiranega nasprotnika. Lahko si očitajo le, da so bili v podaljšku premalo ambiciozni, imeli so igralca več. Prebudili so se prepozno, šele ko so dobili gol. Takrat so vse sile usmerili v napad. Za izenačenje jim je zmanjkalo časa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine