4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

V Planici upajo, da bo ekipno tekmo danes mogoče izpeljati kljub napovedanemu dežju

Danes bo v Planici na programu še ekipna tekma za svetovni pokal v smučarskem teku, ki se bo s predteki začela ob devetih, finale pa je na programu ob 11. uri. Organizatorji se nadejajo, da bodo izpeljali tekmovanje, kot so ga kljub slabemu vremenu že včeraj.

Slovenska para v ženski konkurenci bosta Anamarija Lampič – Katja Višnar in Alenka Čebašek – Vesna Fabjan ter v moški Janez Lampič – Miha Šimenc in Andrej Jenko – Miha Jan.

Na sobotni posamični sprinterski tekmi v prosti tehniki je slovenska vrsta izpolnila zastavljene cilje. Anamarija Lampič se je uvrstila v finale in bila peta.

Katja Višnar je sicer izpadla v polfinalu in bila na svoji predzadnji tekmi v Planici deveta, v četrtfinalu pa so nastope zaključili Alenka Čebašek, ki je bila 20., Vesna Fabjan na 29. mestu in Janez Lampič na 27. mestu.

Organizatorji upajo, da jim bo vreme naklonjeno za celovito izvedbo dvodnevnega tekmovanja. Prvi del jim je uspel, kljub dežju, ki je padal v noči na soboto in nato ves čas tekme. To so morali pred polfinalom zaradi ledenega dežja celo prekiniti, vendar je proga zdržala celotno tekmovanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine