10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

V odprti tekmi Bravo premagal Tabor 3:1

Piše: Samo Vidovič

V Ljubljani sta se danes v preloženi tekmi 16.kroga prvenstva pomerila Bravo in CB24 Tabor iz Sežane.

Obe ekipi sta poskušali igrati odprto, si pridobiti prevlado na igrišču. Prvi so zapretili domači, strel Žinka s kakšnih 15m po povratni žogi z glavo je gostujoči vratar Koprivec ubranil. Dve minuti kasneje pa je po lepi kombinaciji gostujoči napadalec Aldair z desne strani sam prišel pred domačega vratarja Vekića, a je streljal čez gol.
V nadaljevanju gostom uspelo vzpostaviti kontrolo nad sredino igrišča. Več so imeli žogo v svojih nogah, žoga jim je bolje tekla od noge do noge, njihovi igralci so znali zadržati žogo, pokazali boljšo individualno kvaliteto. Bili so nevarnejši, vendar so bili v zaključku akcij streli Salkića, Severja in Krivičića preslabi.
Bravo tudi po odvzeti žogi ni uspel organizirati resnejšega protinapada, prehitro so spet izgubili žogo, ko so jo odvzeli. Niso uspeli kontrolirati sredine igrišča. Edino pravo akcija sta v 38 minuti izpeljala Nukić in Tučić, slednji je z glavo streljal čez gol.
Drugi polčas so domači začeli veliko bolje in takoj prevzeli pobudo. To so hitro materializirali v 50 minuti, ko je Maružin poslal lepo diagonalno žogo za hrbet gostujoče obrambe, Tučić pa je hladnokrvno zadel, ko se je sam znašel pred Koprivcem.
Po zadetku so se domači nekoliko povlekli v obrambo, vendar že v 60 minuti dočakali polprotinapad. Po asistenci Ogrinca se je v osrčju gostujoče obrambe Tučić spet znašel sam pred Koprivcem in ponovno izkazal odlike rasnega napadalca. Bravo je povedel z 2:0.
Gostje so poskušali z menjavami, vstopil je napadalec Rovas, ki je v 72 minuti po asistenci Salkića ob premalo aktivni domači obrambi z glavo zadel za znižanje rezultata.
Do konca tekme smo gledali prevlado in poskuse gostov, vendar niso uspeli priti do izenačenja. Nasprotno, Tučić je po podaji Kramarića v zadnji minuti tekme dosegel še svoj tretji gol za končnih 3:1.
Na koncu zaslužena zmaga domačih, ki ji ni oporekati, čeprav je rezultat glede na prikazano previsok. Odločilo je prvih petnajst minut dobre igre Brava v drugem polčasu ter fenomenalni Tučić. Igra domačih vsaj v prvem polčasu še ni bila na visokem nivoju, kot da bi bili igralci nekoliko v krču. Drugi polčas je bil boljši in je vzpodbuda za naprej. Očitno jih je trener Grabič ob polcasu uspel sprostiti, v drugi polčas so vstopili veliko bolje.V igro so uspeli spraviti Tučića, ki je tri kvalitetne podaje znal izkoristiti. Sedaj lahko mirno odigrajo v sredo proti Gorici in z morebitno novo zmago razmišljajo tudi o višjih ciljih.
CB24 Tabor ni uspel prekiniti slabih jesenskih rezultatov iz gostovanj v tem prvenstvu. V polju niso igrali slabo, večji del tekme so imeli pobudo. Vendar so bili v napadu izredno nenatančni, v obrambi pa so bili predvsem pred drugim prejetim golom zelo nespretni. Situacijo bi morali boljše rešiti. Tudi pred tretjim golom bi lahko vratar Koprivec bolje izbil žogo. Debi novega trenerja Božiča ni uspel, v četrtek jih čaka novo gostovanje v Murski Soboti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine